El Col·legi Sant Lluís rep el distintiu d'Escola Verda

Dimarts, 29 de novembre de 2022 a les 09:00

El centre educatiu de Begues va rebre el segell en un acte celebrat dissabte passat a Barcelona. El distintiu és un reconeixement a aquelles escoles que posen en marxa accions educatives que tinguin la finalitat de fer front, des de l’educació, als nous reptes i valors de la sostenibilitat.

El Col·legi Sant Lluís va rebre dissabte el distintiu d'Escola Verda, un segell que atorga la Generalitat de Catalunya a aquells centres d'ensenyament que s'impliquen en l'educació de la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient.

Un dels requisits per obtenir el distintiu d'Escola Verda és el de disposar d'un Pla d'Educació per la Sostenibilitat (PES), amb el qual s'entra a la Xarxa d'Escoles Sostenibles de Catalunya i es mostra el compromís de treballar en la construcció de comunitats més sostenibles.

El Col·legi Sant Lluís ha elaborat el seu PES amb uns objectius estratègics que es concretaran cada curs escolar en el Pla d'Acció Anual i amb un Comitè Ambiental creat per millorar la comunicació i la participació de tota la comunitat en accions sostenibles.

Entre les accions que el centre portarà a terme hi ha la reducció de la generació de residus, la millora de la recollida selectiva, la mobilitat sostenible, la millora en la gestió de recursos com l'aigua o l'energia elèctrica, o la reparació i la col·lectivització de materials, entre altres.

Des de l'escola també es proposarà la implicació d'entitats, administracions i institucions per potenciar projectes i accions als horts, patis, jardins, espais de bosc del mateix centre educatiu i del municipi.

El lliurament del distintiu d'Escola Verda va tenir lloc dissabte passat al CosmoCaixa de Barcelona, en el decurs de la 19a Trobada d'Escoles Verdes. En l'acte, que va comptar amb la presència de la consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà, i del conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, es va atorgar el segell a 78 centres catalans.

El Col·legi Sant Lluís se suma, així, a la llista d'Escoles Verdes de Catalunya, entre les quals ja hi és també l'Escola Sant Cristòfor de Begues.

Darrera actualització: 29.11.2022 | 01:40

Imatges