L'evolució de la pandèmia obliga a modificar la programació de la Festa Major

Divendres, 16 de juliol de 2021 a les 09:00

Tenint en compte l'actual situació sanitària i les noves mesures decretades pel Procicat, l'Ajuntament de Begues ha analitzat el conjunt de la programació prevista per Festa Major. Se suspenen tres activitats i es modifiquen horaris o emplaçaments en algunes d'altres. El consistori fa una crida a la corresponsabilitat de tothom per tal de fer compatible la festa gran del poble amb el control de l'expansió de la pandèmia.

Tres activitats previstes inicialment queden finalment anul·lades: l'arrossada popular, el correfoc i el ball de gegants. Es tracta d'activitats que congreguen a molta gent i que no permeten delimitar els espais, assegurar les distàncies interpersonals i acotar aforaments. L'Ajuntament de Begues fa, d'aquesta manera, un exercici de responsabilitat havent de suspendre tres dels grans actes de la Festa Major ateses les actuals circumstàncies d'evolució de la pandèmia i les noves mesures decretades pel govern de la Generalitat.

La resta de la programació ha estat sotmesa a anàlisi i s'ha determinat la seva continuïtat aplicant noves mesures de control i prevenció en cada una d'elles.

En aquest sentit, el pregó de Festa Major (dijous 22, a les 21.00 h) es farà des del balcó de l'Ajuntament, i no des de Cal Pere Vell. D'aquesta manera es garanteix un espai delimitat per a públic, que permetrà un millor control de l'aforament i de la disposició de públic, alhora que es descongestiona el passeig de l'Església.

Els dos balls previstos a la plaça de l'Ateneu (Grup Esquitx, dijous 22, i Grup Wish, dissabte 24) es converteixen en concerts i passen a iniciar-se a les 22.00 h. D'aquesta manera es garanteix la seva finalització abans del límit horari establert per a activitats culturals. Seguint les indicacions del Procicat, no estarà autoritzat el ball i els concerts es podran seguir amb el públic assegut, guardant les distàncies de seguretat, amb mascareta, i amb l'aforament limitat a les característiques de la plaça.

Un cas similar passa amb els dos concerts convocats al camp de sauló (Txaranga BKT Brass Band, divendres 23, i The Aguateques, dissabte 24). Tots dos donaran inici a les 22.00 h i tindran format de concert, no de ball. Per tant, caldrà respectar les mesures establertes per a aquestes activitats: públic assegut, guardant les distàncies de seguretat, amb mascareta, i amb l'aforament limitat.

En tots els casos cal recordar que no és permès el consum de begudes i menjars a l'espai públic. Les activitats disposaran d'agents covid i de control, amb l'objectiu de garantir el compliment de les mesures establertes. La Policia Local reforçarà també els seus efectius, amb presència permanent d'agents en les activitats amb major congregació de persones.

Finalment, les havaneres de diumenge 25 es mantenen, tot i que s'elimina el repartiment de rom cremat. L'aforament màxim permès de l'activitat serà de 500 persones i un cop s'assoleixi es tancarà l'accés.

La resta d'activitats es mantenen, a dia d'avui, en els mateixos termes que apareixen en el programa d'actes de la Festa Major.

Darrera actualització: 20.07.2021 | 09:50