L'inventari del cementiri municipal millora la gestió del servei

Dimecres, 11 de de maig de 2022 a les 09:00

L'Ajuntament de Begues disposa d'un inventari del cementiri que permetrà identificar les unitats d'enterrament disponibles i detectar les anomalies generades al llarg del temps.

L'Ajuntament de Begues ja disposa d'un inventari del cementiri municipal amb totes les dades dels llibres de registre completament informatitzades. La tasca l'ha dut a terme la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb l'equip del Jutjat de Pau i el Registre Civil de l'Ajuntament i el resultat permetrà gestionar el servei de manera més eficient.

El procés, a més, ha servit per identificar les unitats d'enterrament disponibles i poder detectar les anomalies que s'han generat al llarg de la història de la gestió del cementiri i, per tant, poder plantejar actuacions de futur per tal de solucionar-les.

Algunes de les dades inconsistents detectades han estat la defunció d'alguns titulars de les concessions, o variacions en les dates i terminis de les concessions que consten com a vigents. És per això que, a partir de l'inventari generat, l'Ajuntament de Begues iniciarà un procés d'actualització de dades amb l'objectiu de millorar la gestió del servei.

Aquesta tasca permetrà identificar-ne la disponibilitat, recuperar unitats d'enterrament lliures i cobrir les necessitats derivades de l'estimació de mortalitat prevista, sense necessitat d'ampliar el cementiri a curt termini. El cementiri de Begues disposa actualment de 534 unitats d'enterrament, de les quals 510 són nínxols i 24 són columbaris.

Darrera actualització: 09.05.2022 | 11:50