Lliurats els tercers Premis Ànima Beguetana per la contribució a la difusió del nom del municipi i els seus valors

Dilluns, 5 de febrer de 2024 a les 10:00

La gala va tenir lloc divendres al vespre al Teatre El Goula i s'hi van guardonar persones i entitats en diversos àmbits. El Premi d'Honor va ser per al centenari CF Begues i es va fer una menció especial al pastisser Marcel Casanovas, traspassat recentment.

Divendres, 2 de febrer, el Teatre El Goula va acollir la tercera edició dels Premis Ànima Beguetana, guardons amb els quals l’Ajuntament de Begues reconeix la contribució de persones i entitats del municipi en la difusió del nom de Begues i en la projecció dels valors que li són propis.

Les persones i entitats guardonades van ser les següents:

  • Premi als valors cívics i socials per a l’equip de persones voluntàries de Càritas Begues.
  • Premi als valors comunitaris per a Josep Viñas Pascual, el Quico.
  • Premi d'economia, treball i empresa per a Tresa Vendrell Viñas.
  • Premi ambaixadora local per a Clàudia Urrea Ruiz.
  • Premi a proposta popular per als Bombers Voluntaris de Begues.
  • Premi d'honor per al Club de Futbol Begues.

També es va fer una menció especial per a Marcel Casanovas i Feliu, a qui se li va atorgar un premi a títol pòstum.

Les persones i entitats premiades van rebre un diploma acreditatiu i una escultura creada especialment per als Premis Ànima Beguetana per l’artista local Artur Jiménez, membre del Cercle Artístic i Cultural de Begues, qui ha ideat una figura humana d’abstracció geomètrica formada per uns discos centrals que representen les persones i entitats guardonades.

La tria de les candidatures a cada premi va anar a càrrec d'un jurat presidit per l'alcaldessa, Mercè Esteve, i on eren presents alguns dels guanyadors de l'edició de l'any passat. El jurat va haver d'escollir les persones i entitats guanyadores d'entre les propostes arribades de les àrees municipals, dels serveis públics del municipi i de les aportacions de la ciutadania mitjançant un procés fet durant el desembre.

Una representació d'allò que ens fa especials com a poble

Durant la gala, l'alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, va mostrar la seva felicitat per un esdeveniment que "és la millor de les excuses per trobar-nos tots plegats i compartir una estona d'amor al poble i a la seva gent".

Esteve va remarcar que les persones i entitats guardonades eren "una excel·lent representació de tot allò que ens fa especials com a poble: la nostra solidaritat, la nostra cultura, l'esport, el jovent, l'emprenedoria local, les entitats i, el més important de tot, el nostre patrimoni humà".

En el decurs de la gala, l'emissora municipal Ràdio Begues va enregistrar un programa especial que s'emetrà per entregues cada dimecres de febrer. Conduït pel Nil Grau, l'espai recull el testimoni de tots els guardonats i fa un breu repàs a les seves trajectòries i vivències vinculades al municipi.

Darrera actualització: 05.02.2024 | 09:34