Mocions aprovades pel Ple Municipal del mes de març

Dijous, 8 d'abril de 2021 a les 09:00

La corporació es va posicionar a favor de la millora de la vigilància de la contaminació atmosfèrica a l’àrea metropolitana, per l’impuls de Viladecans com a ciutat de referència en l’àmbit de la salut i en favor de l’adhesió al Pacte de Teguise contra el maltractament animal.

El Ple Municipal del mes de març a l’Ajuntament de Begues va aprovar tres de les cinc mocions polítiques  que se sotmetien a debat i votació.

La primera de les mocions, per la millora de la vigilància metropolitana de la contaminació atmosfèrica de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, va ser presentada pel grup municipal d’ERC-AM. El text advoca per l’aplicació del Pla Qualitat de l’Aire de l’Àrea Metropolitana de Barcelona 2021-2026 i “pel seguiment de les àrees estratègiques i el desenvolupament de les accions en el territori metropolità la vigilància, prevenció i millora de la contaminació atmosfèrica a l’AMB”. El text va rebre el suport unànime (13) de la corporació.

JxCAT i la regidora no adscrita Marta Roig duien a votació una moció per impulsar Viladecans com a ciutat de referència en l‘àmbit de la Salut. El text manifesta que “Viladecans s’ha guanyat per mèrits propis, després de lluites veïnals compartides, del compromís dels professionals sanitaris i de les diverses institucions involucrades, aquesta capitalitat i centralitat en l’atenció hospitalària al sud del Baix Llobregat i ens correspon, com a Ajuntament, posar les màximes facilitats per incrementar i explotar aquest protagonisme al màxim". Va rebre els vots a favor de JxCAT, ERC, PSC i la regidora no adscrita Marta Roig (10), els vots en contra de CUP i BEC (2) i l’abstenció de C’s (1).

Finalment, també va prosperar la moció del grup municipal del PSC per a l’adhesió al Pacte de Teguise en contra del maltractament animal. El text té per objectiu “reforçar el compromís amb la protecció dels animals” i “ contribuir a la realització i impuls de mesures que donin resposta contundent i eficaç a les conductes infractores i delictives de maltractament animal d'acord amb la gravetat dels fets”. Va prosperar amb la unanimitat (13) del conjunt de la corporació.

El debat al voltant de les mocions presentades, així com l’argumentació sobre el sentit de vot dels regidors i regidores de la corporació, es podrà seguir en la Videoacta de la sessió, quan aquesta sigui aprovada i passi a disposició pública en el portal de reproduccions.

Darrera actualització: 06.04.2021 | 12:50