Nova fase de desplegament de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat

Divendres, 28 d'abril de 2023 a les 09:00

Aquestes setmanes es duen a terme els treballs d'extensió de la xarxa nacional de fibra òptica a través de la variant de Begues i cap a Olesa. Alhora, els treballs també serveixen per crear ramals secundaris que connectaran els diferents barris de Begues. No és previst que les obres comportin restriccions remarcables en el trànsit, més enllà de pas alternatiu puntual en determinats trams.

Com ja informàvem fa uns dies, la Generalitat de Catalunya ha iniciat una nova fase dels treballs d'extensió de la xarxa nacional de fibra òptica arreu del país, en el marc del programa de reforç de la xarxa de telecomunicacions digitals de Catalunya. L'objectiu del programa és reforçar les línies ja existents, fer arribar la fibra òptica a tots els nuclis habitats del país (especialment en l'àmbit rural) i connectar a la xarxa tots els equipaments públics de la Generalitat. Les obres que ara s'executen, a més, permeten generar infraestructura pública per tal que els operadors privats puguin arribar a més nuclis de població i ampliar l'oferta comercial de telecomunicacions.

Si fa un parell d'anys, els treballs van connectar Gavà i Begues, a través de la carretera BV2041, ara, s'estendrà el troncal central cap a Olesa i Avinyonet, alhora que es crearan ramals secundaris cap a diferents barris de Begues.

No és previst que les obres comportin restriccions remarcables en el trànsit perquè s'actua principalment en els vorals i amb rases d'amplada petita que s'obren i es tanquen per petits trams. En determinats indrets, però, sí que es podrà produir una reducció de l'ample de calçada, circulació puntual amb pas alternatiu o determinades limitacions en l'estacionament.

Planificació dels treballs

Actualment, s'està treballant en els vorals de la variant i en el ramal que accedeix cap a Can Bartró des de la rotonda del carrer Agricultura. La setmana vinent es treballarà en el tram que puja des de la mateixa rotonda fins a l'avinguda Torres Vilaró. En aquestes zones no és prevista cap afectació en el trànsit.

Posteriorment, els treballs arribaran a Mas Ferrer, on duraran entre 4 i 5 dies. S'entrarà per la rotonda del carrer Berguedà, seguint pel carrer Maresme. Aquí es produirà una limitació temporal d'estacionament per trams en un dels laterals de la calçada.

Durant la segona quinzena de maig és previst actuar als barris de la Collada i la Rectoria. Aquí, la canalització discorrerà pel lateral del carrer de la Collada. En aquesta zona, on és previst que la intervenció duri entre 5 i 6 dies, l'horari dels treballs s'iniciarà passades les 9.00 h i finalitzaran abans de les 16.00 h, per no interferir en l'horari de més circulació a la zona, que és a les entrades i sortides del Col·legi del Sant Lluís.

Un cop completada aquesta zona, es farà arribar el ramal de fibra òptica fins a l'entrada de Cal Vidu.

En una fase posterior, es farà l'estesa de ramal cap a la zona Centre i les connexions de la xarxa al CAP Pou Torre, el Parc de Bombers, l'Escola Sant Cristòfor i l'Institut de Begues. Posteriorment, es prosseguirà pel voral de la carretera cap a Begues Parc fins a entrar a la BV2411 i dur a terme tota l'estesa fins a Avinyonet del Penedès.

Darrera actualització: 27.04.2023 | 12:49