Projecte de pacificació del trànsit a dos trams del carrer Ferran Muñoz

Divendres, 23 de febrer de 2024 a les 10:00

L'actuació, que es durà a terme en els trams compresos entre el carrer Anselm Clavé i el passeig de l'Església, i la plaça de l'Ateneu i la Rambla, té per objectiu alentir el pas dels vehicles i donar prioritat als vianants en una zona de gran confluència ciutadana i pròxima a dos centres educatius.

El tram central del carrer Ferran Muñoz, a l'entorn del passeig de l'Església, serà objecte de renovació gràcies a un projecte impulsat per l’Ajuntament de Begues amb la col·laboració de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). L'objectiu és pacificar el trànsit en els trams compresos entre el carrer Anselm Clavé i el passeig de l’Església, i la plaça de l’Ateneu i la Rambla.

D'aquesta manera s'ampliarà la zona prioritària per a vianants al centre del municipi, amb més de 2.000 metres quadrats de superfície, tot alentint la circulació dels vehicles i millorant les condicions d’accessibilitat a una zona molt freqüentada per menors a causa de la proximitat de l’Escola Sant Cristòfor i la Llar d’Infants El Guinyol.

Un cop completats els treballs, les dues seccions del carrer Ferran Muñoz tindran una estètica similar a la que ja té aquest carrer al seu pas per davant de l'Església; és a dir, una plataforma única pels dos trams de la via amb un espai destinat als vehicles de 3,5 metres i amb més superfície per als vianants.

Millora urbanística i de serveis

Les obres preveuen la substitució de l’enllumenat públic, la millora de les connexions a clavegueram, el soterrament de les línies telefòniques, l'eliminació de pals de la llum i telecomunicacions, el manteniment del verd urbà i la instal·lació de papereres i bancs. En paral·lel, a l'entorn d'aquesta zona d'actuació es faran altres intervencions simultànies per garantir el nombre de places d’aparcament i facilitar així l’accés als comerços de la zona.

El projecte, integrat en el Pla d’Actuació Municipal (PAM) que es presentarà properament, compta amb un pressupost de 549.068,09 euros, dels quals l’Ajuntament aportarà prop de 186.000 euros. La resta provindran de l’AMB, administració que s'encarregarà també de l'execució de les obres en el marc del Pla de Sostenibilitat Ambiental metropolità.

Darrera actualització: 23.02.2024 | 09:51