Quinze dies més de confinament municipal els caps de setmana

Divendres, 13 de novembre de 2020 a les 09:00

La Generalitat prorroga deu dies més les mesures per limitar la interacció social. Les úniques novetats són la reobertura amb condicions dels negocis d'estètica i massatge, i la limitació de l'aforament en els centres de culte. A partir del 23 de novembre, si l'evolució de la pandèmia és favorable, es podrien començar a relaxar les mesures per a les terrasses del sector de l'hostaleria.

El confinament municipal de cap de setmana es perllongarà quinze dies més. Així ho va anunciar ahir la Generalitat de Catalunya i el Procicat, juntament amb la pròrroga del tancament del sector de l'hostaleria deu dies més (fins al 23 de novembre), tot i que poden seguir funcionant per emportar i a domicili.

Així, el confinament municipal seguirà en vigor des de les 6 h del divendres a les 6 h de dilluns i només es podrà sortir al carrer entre aquestes hores en casos excepcionals. També es mantenen les restriccions nocturnes durant tota la setmana, des de les 22 h fins a les 6 h, a excepció també de casos especials.

Les úniques novetats de les mesures presentades ahir és que els centres d'estètica o massatge poden reobrir a partir de demà dissabte, però hauran d'oferir serveis individuals i sense interacció social. També s'estableix la limitació en els centres de culte a no més d'un centenar de persones, que s'afegeix a la limitació de l'aforament al 30%.

Per altra banda, continuen suspeses les activitats amb públic, per la qual cosa seguiran tancats els equipaments esportius i culturals (a excepció de sales d'exposició, que poden obrir amb un aforament del 33%), i continua en vigor la limitació a grups de sis persones tant l'àmbit públic com en el familiar.

Des del Departament de Salut s'ha apuntat que, a partir del 23 de novembre i sempre segons l'evolució positiva de la pandèmia, es realitzarà una reobertura gradual dels sectors més afectats per les restriccions, començant per aquelles activitats de menor risc, les que es poden desenvolupar a l'aire lliure, com les terrasses dels locals d'hostaleria.

Aquestes noves mesures no entraran en vigor fins la matinada de divendres a dissabte, quan es publiquin al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Per a més informació, consulteu el Canal Salut.

Darrera actualització: 13.11.2020 | 07:51