Renovat el segell Infoparticipa amb el 100% dels requisits

Divendres, 10 de març de 2023 a les 09:00

L'Ajuntament de Begues renova per quart any consecutiu aquest reconeixement que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona a la qualitat i a la transparència informativa als webs d'ajuntaments, consells comarcals i diputacions.

Un any més (i ja en van quatre seguits), l'Ajuntament de Begues ha aconseguit el segell Infoparticipa amb el 100% dels indicadors exigits. Segons dades de l'organització, només 45 municipis catalans han aconseguit la màxima qualificació d'aquest reconeixement a la qualitat i a la transparència de la comunicació pública local.

Begues es troba, a més, entre els únics 14 municipis de menys de 10.000 habitants que assoleixen el 100% de qualificació. Aquest fet és particularment rellevant, ja que els ajuntaments petits acostumen a tenir menys recursos humans i tècnics destinats a àrees de transparència i govern obert o al manteniment de continguts informatius en els seus webs.

El segell Infoparticipa l'atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a partir de les avaluacions dels webs d'ajuntaments, consells comarcals i diputacions que realitza el Grup de Recerca en Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET).

En l'avaluació d'enguany (corresponent al 2022) s'han tingut en compte 52 indicadors per als ajuntaments (49 per a les altres administracions) basats en la Llei de transparència del 2013 i que tenen en compte la informació aportada a la ciutadania sobre gestió econòmica o participació ciutadana, entre altres.

En aquesta edició, a més, s'ha incrementat el nivell d'exigència qualitativa dels continguts publicats als webs municipals i també la forma en què es presenten a la ciutadania. Les dades de l'Ajuntament de Begues (i de la resta d'administracions catalanes) es poden consultar al Mapa Infoparticipa. El lliurament dels distintius tindrà lloc el dia 20 de març al Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Darrera actualització: 23.03.2023 | 09:12