Represa imminent de les obres a l'avinguda Torres Vilaró

Dijous, 9 de febrer de 2023 a les 09:00

La Diputació de Barcelona, titular de l'obra, ja ha fet efectiva la cessió del contracte a la nova empresa que reprendrà les obres. La propera setmana ja hi ha una reunió de treball sobre el terreny per planificar la represa de les obres de reurbanització.

Les obres de remodelació de l'avinguda Torres Vilaró s'han de reprendre de forma imminent. La Diputació de Barcelona, administració titular de l'obra, ja ha validat la cessió del contracte a la nova empresa que s'encarregarà de reprendre l'obra, després que la constructora adjudicatària inicial hi renunciés a finals d'any.

Com es recordarà, durant el desembre l'Ajuntament de Begues va convocar una reunió amb la Diputació i aquesta empresa perquè s'havia detectat un alentiment en el ritme dels treballs. En la trobada, l'empresa va anunciar la intenció de deixar l'obra i cedir-la a l'empresa que tenia subcontractada per a l'execució dels treballs.

El traspàs, però, depenia d'uns tràmits administratius per part de la Diputació perquè aquesta segona empresa pogués dur a terme el projecte amb plenes garanties, així com la presentació d'una sèrie d'avals tècnics i econòmics. A principis de gener s'han completat aquests tràmits i l'ens supramunicipal ja ha avançat a l'Ajuntament que la previsió és reprendre els treballs en les properes dues o tres setmanes.

Des del primer moment en què es va detectar l'alentiment de les obres, l'Ajuntament ha posat fil a l'agulla per garantir que l'aturada dels treballs fos la mínima possible i que es reprenguessin amb celeritat i garanties. El consistori ha mantingut contactes permanents per diferents vies amb de la Diputació per intentar accelerar el procés i reduir al màxim les molèsties ocasionades al veïnat per l'aturada de les obres.

Malgrat els inconvenients i el retard ocasionat, es confia que el bon resultat final del projecte permetrà oblidar aquest capítol i completar amb èxit la reforma d'aquest nou eix ciutadà.

Darrera actualització: 09.02.2023 | 19:45