Reunió amb el conseller de Sanitat sobre l’Hospital de Viladecans

Dilluns, 29 d'abril de 2013 a les 00:00
L’alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, ha assistit aquest matí a la reunió amb el Conseller de Salut, Boi Ruiz, i els responsables del Servei Català de la Salut (Catsalut) per tractar sobre el futur de l’Hospital de Viladecans i el nou mapa de serveis de la comarca.

L’alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, ha assistit aquest matí a una reunió amb el Conseller de Salut, Boi Ruiz, i els responsables del Servei Català de la Salut (Catsalut) per tractar sobre el futur de l’Hospital de Viladecans. També han assistit a la reunió els alcaldes dels altres municipis que tenen aquest hospital com a centre de referència: l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, l’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, l’alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, i l’alcalde de Sant Climent de Llobregat, Isidre Sierra.

Durant la reunió, el conseller ha assegurat que es garantiran tots els serveis sanitaris a la ciutadania i, fins i tot, es podran incrementar algunes de les especialitats que ofereix l’Hospital de Viladecans. En aquests moments, s’ha previst un major reforç de l’atenció primària en el territori, el qual prioritzarà l’atenció a les persones per sobre de la construcció de nous equipaments sanitaris.

En aquest sentit, s’ha anunciat que es farà un estudi de reordenació de les infraestructures existents i en un període breu de temps es comunicarà el nou mapa de serveis de la comarca del Baix Llobregat que optimitzi les inversions planificades en etapes anteriors. També s’ha insistit que, en l’actual context econòmic, no és el moment per fer inversions destinades a equipaments nous, sinó el moment de pensar en les persones i en donar un servei de qualitat.

No obstant això, no es preveu cap reducció important del pressupost de Salut. Tot i que es revisarà el projecte executiu del centre, el futur de l’Hospital de Viladecans estarà vinculat a una millor prevenció sanitària i al reforçament dels Centres d’Atenció Primària (CAP).

Durant els últims anys s’ha ampliat l’oferta sanitària al Baix Llobregat, amb actuacions com ara la renovació de les consultes externes de l’Hospital de Bellvitge, l’entrada en funcionament de l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí i la millora de les instal·lacions de l’hospital de Sant Boi.

A la reunió amb el conseller d’aquest matí també hi ha assistit el director del Servei Català de la Salut, Josep Maria Pedrosa, i el Secretari de Participació Social i Local en Salut, Francesc Sancho.

Darrera actualització: 09.08.2016 | 12:49