S'acaba el confinament nocturn però continuen les mesures de protecció individual i col·lectiva

Dilluns, 10 de maig de 2021 a les 10:00

La fi de l'estat d'alarma ja permet estar al carrer després de les 22 h o que els establiments de l'hostaleria i la restauració estiguin oberts fins a les 23 h, però cal recordar que encara s'han de mantenir les mesures sanitàries com portar correctament posada la mascareta o mantenir la distància interpersonal.

La matinada de dissabte a diumenge va quedar derogat l'estat d'alarma per la pandèmia de covid-19. Per aquest motiu, ja no hi ha confinament nocturn ni tampoc el tancament perimetral de Catalunya. No obstant això, continuen en vigor les mesures sanitàries per evitar contagis de coronavirus.

Així, des del Departament de Salut es recomana que es realitzin els desplaçaments que siguin estrictament necessaris i sempre mantenint les mesures de protecció individual i col·lectiva (mascaretes i distància social), un fet extensible a trobades socials o familiars en llocs tancats. En aquest sentit, cal recordar que continua en vigor també la limitació de fins a sis persones en trobades socials a excepció de persones convivents.

El sector de la restauració pot obrir des de les 7.30 fins a les 23 h amb les limitacions de distància mínima entre taules de dos metres i quatre comensals per taula. En interiors, l'aforament encara ha de ser del 30%. Aquest aforament també s'aplica al comerç, tot i que aquest sector ha de tancar a les 22 h.

Per a més informació, consulteu el Canal Salut.

Darrera actualització: 10.05.2021 | 09:03

Imatges

Noves mesures anticovid