S'aprova inicialment el pressupost de Begues per al 2023

Dimarts, 20 de desembre de 2022 a les 09:00

El Ple de l’Ajuntament de Begues ha aprovat de forma inicial els comptes municipals per a l’any 2023, que serà d'11.364.673,83 euros. Els comptes permetran seguir fent front als grans projectes de mandat, el funcionament i desenvolupament dels serveis municipals i les polítiques socials, de sostenibilitat i d'acció comunitària.

La proposta de pressupost municipal per a l'any 2023 que el govern municipal ha sotmès a votació del Ple puja a 11.364.673,83 euros. S'ha aprovat de forma inicial amb els vots a favor de JxCAT i la regidora no adscrita, Marta Roig, el vot en contra de PSC, CUP i BECP i l'abstenció d'ERC. La regidora portaveu de C's va excusar la seva assistència a la sessió plenària. 

El pressupost municipal de 2023 presenta un increment del 7% respecte el pressupost inicial d'aquest 2022. Es tracta d'uns comptes que permetran afrontar el proper exercici amb solvència i creixement, amb les finances sanejades, sense incrementar el deute municipal i sense renunciar a polítiques socials, de benestar i progrés per al municipi.

Tot i que s'espera que l'any vinent sigui complex per a les administracions locals, des del punt de vista econòmic (a causa principalment de l'augment del preu dels subministraments), l'Ajuntament de Begues mantindrà les inversions municipals (per valor d'1.126.112,25 euros) però sense oblidar les necessitats del dia a dia de tota la ciutadania.

Gestió responsable dels recursos públics

Un any més, l'Ajuntament de Begues aposta per la congelació de la majoria d'impostos i taxes per a l'any 2023 (precisament la sessió plenària d'aquest desembre va servir per aprovar-les de forma definitiva), però sense que això impliqui un retrocés en el desenvolupament del municipi ni de les finances municipals, les quals estan sanejades i amb el deute municipal sota control.

Es manté l'accent en una gestió responsable dels recursos públics i el suport d'altres administracions perquè s'impliquin en el finançament de diversos projectes de desenvolupament al municipi, sigui per la via ordinària, amb subvencions o ajudes públiques.

Un altre factor clau dels pressupostos municipals per a l'any vinent seran les accions per revertir l'actual situació d'emergència climàtica, les quals tindran un 17% més de recursos municipals per a accions com l'increment de la tecnologia LED a la il·luminació pública, els controladors automatitzats de consum o la flota municipal de vehicles elèctrics.

En aquesta partida cal remarcar els 44.419 euros per la construcció d'un sistema de calefacció i aigua calenta sanitària amb biomassa al pavelló Jaume Viñas Pi, la prova pilot de recollida de residus amb contenidors intel·ligents o l'estudi de viabilitat del sistema de recollida porta a porta, entre altres.

Una xarxa d'equipaments forta

El pressupost del 2023 manté l'estratègia de desenvolupament de la xarxa d'equipaments de Begues tot fent créixer els recursos per a seguretat i ordre públic, doblant les inversions a La Vinya i continuant amb les del Centre Cívic El Roure, la Piscina Municipal, la Llar d'Infants El Guinyol i altres dependències municipals.

Els Serveis Socials veuran incrementats els seus recursos en 12.200 euros, mentre que les subvencions a entitats i associacions locals pujaran en 4.800 euros.

A més, es destinen 372.329,19 euros per al desviament de la línia d'alta tensió, que se sumen a les reserves econòmiques que ja s'han anat realitzant en els darrers anys. Això permetrà a l'Ajuntament afrontar aquest projecte tenint coberts els imports que calen per fer front a bona part de l'aportació que correspon al consistori.

Per a l'alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, es tracta d'un "pressupost rigorós i ajustat, amb uns comptes públics estabilitzats i amb un poble que continua avançant i responent a les necessitats del conjunt de la ciutadania".

Darrera actualització: 19.12.2022 | 22:01