S'obre un directori d'emergències per a persones grans en situació de solitud

Dimarts, 21 de novembre de 2023 a les 09:00

El servei, que s'adreça tant a persones empadronades a Begues com a familiars de residents que puguin passar temporades al municipi, es presentarà públicament dimecres de la setmana vinent, 29 de novembre, a les 19.15 h al Centre Cívic El Roure.

L'Ajuntament de Begues, des de la Policia Local, ha posat en marxa un directori de persones grans que es trobin en situació de solitud al municipi (perquè viuen soles o perquè passen soles una part del dia o la nit) per atendre les seves necessitats en casos d'emergència. 

Més enllà dels sistemes de seguiment que ja s'implanten des de Serveis Socials (com l'atenció domiciliària o la teleassistència) s'ha considerat oportú disposar d'un registre de persones que, tot i no trobar-se en situació de dependència, en determinats moments d'emergència puguin requerir una atenció especial. 

Es tracta, per exemple, de situacions com el confinament que es va produir durant la pandèmia o en casos d'inclemències meteorològiques importants o talls en les comunicacions telefòniques o viàries, entre altres. 

A través d'aquest directori, la Policia Local o qualsevol altre servei municipal podria fer una visita a les seves llars per comprovar que estan bé, detectar si requereixen alguna necessitat especial o contactar amb els familiars. 

Presentació pública, el 29 de novembre al Centre Cívic El Roure 

Per accedir al servei cal omplir una instància específica que es troba al Portal de Tràmits del web municipal, amb les dades de la persona gran i de familiars. Un cop omplerta, la fitxa cal lliurar-la de forma presencial a les oficines de la Policia Local, on es complementaran les dades facilitades amb informació més especifíca de la persona.

El servei, que s'adreça tant a persones empadronades a Begues com a familiars de residents que puguin passar temporades al poble, es presentarà públicament dimecres de la setmana vinent, 29 de novembre, a les 19.15 h al Centre Cívic El Roure.

Darrera actualització: 20.11.2023 | 22:31