Tallers de la Policia Local per conscienciar l'alumnat dels efectes dels accidents de trànsit

Dimarts, 12 de d’abril de 2022 a les 09:00

A l'Institut i al Col·legi Sant Lluís-Bosch es realitzaran pràctiques d'equinoteràpia i una conferència d'una persona de l'Institut Guttmann sobre les conseqüències de l'accident de trànsit que va patir.

La Policia Local de Begues impartirà diversos tallers, xerrades i altres activitats als diversos centres educatius del municipi amb l'objectiu de conscienciar els infants i el jovent dels perills de conduir sota els efectes de l'alcohol o les drogues.

El primer d'aquests tallers tindrà lloc dimarts de la setmana vinent, 19 d'abril, a l'Institut de Begues i consistirà en una pràctica d'equinoteràpia. L'alumnat comprovarà les diferències de fer una munta amb totes les seves capacitats i la mateixa munta des del punt de vista d'una persona amb discapacitat física provocada per un accident de trànsit.

Paral·lelament, a l'alumnat del centre de secundària se li facilitarà unes ulleres especials que simulen haver pres drogues i alcohol des del punt de vista de la percepció sensorial. Aquest taller es repetirà a l'Institut el 26 d'abril, i el 10 de maig, al Col·legi Sant Lluís-Bosch.

Xerrada de l'Institut Guttmann

Per altra banda, el 24 i 25 de maig, als dos centres (primer a l'Institut i l'endemà al Sant Lluís), s'oferirà una xerrada a càrrec d'un monitor de la Fundació Institut Guttmann, qui explicarà a l'alumnat l'accident de trànsit que va patir i les conseqüències que se'n van derivar.

L'objectiu de la xerrada és que els i les adolescents adoptin actituds de prudència al capdavant dels vehicles i prenguin les mesures de seguretat necessàries en conduir un vehicle de motor, així com a l'hora de practicar activitats esportives o de lleure que comportin un risc.

Aquestes són activitats que la Policia Local porta a terme habitualment per tal de difondre les normes bàsiques de circulació, com el circuit de bicicletes per a alumnat de primària i secundària, o el de tricicles que realitzen a la Llar d'Infants El Guinyol.

Darrera actualització: 07.04.2022 | 15:03