Tallers i xerrades per prevenir el mal ús de les pantalles digitals

Dilluns, 17 d'octubre de 2022 a les 09:00

En el marc del Pla Local de Prevenció de les Addiccions, a partir d'avui i al llarg de la setmana es realitzaran una sèrie d'actes dirigits a infants, adolescents, les seves famílies i també personal professional amb l'objectiu de fomentar l'esperit crític sobre l'ús de les pantalles digitals.

Avui, 17 d'octubre, comença la Setmana pel bon ús de les pantalles digitals. Es tracta d'una iniciativa emmarcada en el Pla Local de Prevenció de les Addiccions que compta amb diversos tallers destinats tant als joves i adolescents com també a les famílies i als professionals.

Així, al llarg d'aquesta setmana, l'alumnat de sisè de primària de Begues assistirà a un taller per reflexionar sobre l'ús que fan de les pantalles digitals i fomentar-los el pensament crític sobre les conseqüències que pot tenir en la seva salut física i mental l'abús de les pantalles.

Paral·lelament, l'alumnat de secundària del municipi visualitzarà el vídeo 'Oportunitats i reptes en l'entorn digital', elaborat pel Projecte Educatiu de Begues (PEB), i participarà en un debat per a reflexionar sobre els usos que fan de la tecnologia digital.

Taller per a les famílies

També hi haurà tallers adreçats a les famílies dels joves i adolescents. El primer, per a famílies amb infants fins a cinc anys, versarà sobre com desenvolupar una criança respectuosa amb els infants en l'àmbit digital. Tindrà lloc demà a l'Escola Sant Lluís (15.15 h) i es repetirà dimecres a la Llar d'Infants El Guinyol (15 h) i a l'Escola Sant Cristòfor (16.30 h).

El torn per a les famílies amb infants de 6 a 12 anys serà el 24 d'octubre i el 7 de novembre. Ambdós dies, a l'Escola Sant Cristòfor (18 h), tindrà lloc un taller per crear un espai de reflexió i acompanyament perquè els infants i joves facin un bon ús de les pantalles digitals.

Dimecres, 19 d'octubre, a les 18 h, l'Escola Sant Lluís serà l'escenari d'un debat compartit entre professionals i les famílies d'adolescents. L'acte, que comptarà amb la participació de la psicòloga i pedagoga Maria Jesús Comellas, donarà estratègies que ajudin els joves en la gestió de les pantalles.

L'Escorxador acollirà dijous, 20 d'octubre, a les 13 h, un acte només per a professionals. Serà una sessió formativa centrada en la prevenció i la detecció de l'addicció a la tecnologia d'infants i joves, a càrrec de la psicòloga sanitària Sira Díaz Morán.

Espais per als jocs

La Setmana pel bon ús de les pantalles digitals comptarà també amb espais per als jocs. Serà dissabte, 22 d'octubre, amb l'organització de dos tallers: un a l'Escorxador i un altre a la Biblioteca La Ginesta (ambdós a les 10 h).

El primer serà un taller de joc creatiu per a famílies i infants fins a cinc anys, realitzat amb la col·laboració de Juguem a Begues. Consistirà en una sèrie d'espais i racons de jocs alternatius a les pantalles digitals.

El segon taller serà de gamificació i està destinat a infants de 6 a 12 anys i a les seves famílies. Amb la col·laboració del CAP Pou Torre, es presentaran jocs per fomentar hàbits saludables amb i sense pantalles digitals. En aquest taller caldrà portar la tauleta digital de casa, si se'n té.

Per a més informació sobre les activitats de la Setmana pel bon ús de les pantalles digitals, consulteu el document adjunt. Per a participar-hi, cal omplir el següent formulari.

Darrera actualització: 14.10.2022 | 12:48