Tímid relaxament en les mesures anticovid a l'hostaleria i l'esport

Dilluns, 8 de març de 2021 a les 09:00

Bars i restaurants podran obrir de 7.30 a 17 h ininterrompudament, tornen les activitats extraescolars i l'esport federat i algunes activitats socials, entre d'altres mesures.

A partir d'avui dilluns, 8 de març, entren en vigor algunes modificacions de les mesures especials de contenció de la covid que afecten especialment el sector de l'hostaleria i l'esport a Begues.

Així, els bars i restaurants poden obrir ininterrompudament des de les 7.30 fins a les 17 h. Tant a les terrasses com a l'interior, la distància entre taules ha de ser de dos metres i aquestes no poden tenir més de quatre comensals. A l'interior, a més, l'aforament serà del 30%. La resta de l'horari el poden dedicar al menjar per a emportar o a domicili.

Pel que fa a l'esport, s'obren de nou els vestidors de gimnasos i piscines per aquelles persones que no poden dutxar-se a casa. Així i tot es recomana dutxar-se a casa si és possible.

En les activitats a l'exterior, l'aforament ha de ser del 50% i a l'interior, del 30%. En les activitats en grups, el màxim és de sis persones i totes amb la mascareta correctament col·locada.

També tornen les competicions federades a partir dels 16 anys i les activitats extraescolars i de lleure fins a batxillerat. També es permeten les sortides amb pernoctació sempre que sigui amb el mateix grup de classe.

Activitats als centres cívics

Als centres cívics es permeten les activitats físiques a l'exterior i els tallers de memòria per a majors de 60 anys i amb un màxim de sis persones. Així, l'Espai Nou de la Gent Gran ja ha començat a planificar algunes activitats presencials en aquestes condicions.

Finalment, cal recordar que el comerç pot obrir al 30% de l'aforament. Els caps de setmana, però, ha de continuar tancats, excepte aquells considerats com a essencials. També continua en vigor el tancament nocturn i el confinament comarcal.

Per a més informació, consulteu el Canal Salut.

Darrera actualització: 07.03.2021 | 22:27