Torna la campanya per a la detecció precoç del càncer colorectal

Dimecres, 4 d'agost de 2021 a les 09:00

Les persones de Begues d'entre 50 i 69 anys rebran una carta on se'ls explicarà què han de fer per participar en la campanya que impulsa l'Institut Català d'Oncologia amb la col·laboració de la Farmàcia de Begues.

Un any més, Begues participa en la campanya de detecció precoç del càncer de còlon i recte, impulsada per l'Institut Català d'Oncologia (ICO) i amb la col·laboració de la Farmàcia de Begues.

La campanya s'adreça a les persones d'entre 50 i 69 anys, les quals rebran una carta on s'explica que, si hi volen prendre part, han de dirigir-se a la farmàcia per aconseguir tot el necessari per fer-se la prova.

Aquesta consisteix en un test immunològic per detectar sang oculta en femta no apreciable a simple vista. El test s'ha de retornar a la farmàcia i el resultat es comunicarà al cap d'uns dies.

En el cas que la prova surti positiva (és a dir, que es detecti sang en la mostra de femta), s'haurà de fer una colonoscòpia per descartar cap lesió en el còlon o recte.

Els programes de detecció precoç permeten trobar la malaltia en estadis inicials, la qual cosa fa que sigui més fàcil de tractar i n'augmenta les possibilitats de curació.

Darrera actualització: 30.07.2021 | 11:39