Tot a punt per a un cap de setmana farcit d'actes de la Festa Major d'Hivern

Dimarts, 17 de gener de 2023 a les 09:00

Els actes començaran divendres, dia de Sant Sebastià, amb la missa i la tradicional benedicció del pa. Entre dissabte i diumenge tindran lloc diverses activitats tradicionals, lúdiques, culturals i esportives, algunes d'elles organitzades amb la col·laboració d'entitats locals.

Begues ho té tot a punt per celebrar la Festa Major d'Hivern. Els actes començaran divendres, 20 de gener, dia de Sant Sebastià, i s'allargaran fins diumenge, 29 de gener. Serà el retorn a la normalitat d'aquest esdeveniment, després de dos anys anòmals per culpa de la pandèmia de covid.

Al llarg d'aquests quatre dies, a Begues es barrejarà la tradició amb altres activitats lúdiques i culturals organitzades per les entitats locals. Així, divendres tindrà lloc la tradicional missa i benedicció del pa de Sant Sebastià a l'església de Sant Cristòfol (12 h) i al pavelló esportiu Jaume Viñas Pi s'organitzarà l'esperada sardinada popular (19 h), la qual compta amb la col·laboració del CF Begues. El dia finalitzarà amb un castell de focs des de la Zona Esportiva (21 h).

Les propostes de dissabte, 21 de gener, comencen amb una jornada de portes obertes a la cova de Can Sadurní (11 h), organitzades pel CIPAG. Mitja hora més tard hi haurà una ballada de sardanes al passeig de l'Església, amb la Cobla Marinada, organitzada amb la col·laboració del Grup Sardanista de Begues. A les 12 h i gràcies als Amics Franco Catalans es podrà jugar a les bitlles catalanes a la plaça Camilo Riu.

A les 20 h començarà una altra de les activitats més esperades de la Festa Major d'Hivern de Begues, el Correfoc, en el qual participaran les bèsties de foc del municipi, la Cuca Fera i la Ferla, a més dels Diables i els Timbalers de Begues. El dia finalitzarà amb un concert de versions amb el grup Hey Pachucos al Club de Begues (22.30 h).

Diumenge, la cercavila popular

Diumenge, 22 de gener, hi haurà un partit de futbol de veterans entre el CF Begues i l'ATC Gavà (9 h). A les 11.30 h se celebrarà una cercavila popular en la qual prendran part els Geganters i Capgrossos de Begues, els grallers locals i la colla castellera Els Encantats de Begues. Finalment, a les 18 h, al Teatre El Goula el membre del Tricicle Carles Sans interpretarà l'obra Per fi sol!.

El darrer acte de la Festa Major d'Hivern tindrà lloc el diumenge 29 de gener. Serà la vint-i-tresena edició de la caminada popular, activitat prevista per la Festa Major d'estiu, però que es va haver de suspendre a causa de l'onada de calor d'aquells dies. L'activitat consistirà en un circuit d'onze quilòmetres pels entorns naturals del municipi.

Per a més informació sobre els actes, consulteu el programa de la Festa Major d'Hivern 2023.

Darrera actualització: 16.01.2023 | 11:49