Tots els detalls sobre la cavalcada de Reis a Begues

Dimarts, 4 de de gener de 2022 a les 09:00

Es manté l'hora d'inici i el recorregut anunciats, tot i que s'han produït algunes variacions per adaptar les activitats previstes als nous requeriments i consells del Procicat per frenar el risc de contagi de la covid-19.

Un dels plats forts de la cavalcada dels Reis d'Orient enguany a Begues era la recepció que s'havia previst al passeig de l'Església, per tal que tots els infants de Begues poguessin saludar, fer-se una foto i parlar amb Ses Majestats. Però les directrius dictades pel Procicat en les darreres setmanes, així com les recomanacions emeses aquests dies han obligat a alterar lleugerament els plans previstos, amb l'objectiu de reduir els contactes directes entre el seguici i el públic, alhora que evitar les acumulacions estàtiques de persones. Sigui com sigui, tots els infants de Begues tindran l'oportunitat de veure de prop Melcior, Gaspar i Baltasar.

La nit més màgica de l'any començarà a les 17.30h amb l'inici de la cavalcada a l'avinguda Torres Vilaró, en format de desfilada en vehicles clàssics. Ses Majestats han hagut de tornar a deixar les carrosses aparcades i passejaran pel poble al capdamunt de tres vehicles descapotables; això sí, amb diferències respecte a l'any passat. Aleshores es va voler que el seguici passés per tots els carrers i barris del poble, fet que va obligar a fer la desfilada a una velocitat elevada i allargar l'activitat fins ben entrada la matinada. 

Enguany la cavalcada recupera el seu recorregut habitual i, per tant, la comitiva podrà circular a una velocitat més moderada. És previst que arribin al passeig de l'Església cap a les 18.15h aproximadament, un cop hagin rebut la clau màgica de mans de l'alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, a l'Ajuntament. El lliurament es farà a l'exterior de l'edifici, sense parlaments ni cerimònia per evitar la concentració de públic, però amb tota la solemnitat que es mereix l'entrega de la clau del poble a Ses Majestats.

Un cop al passeig de l'Església, Melcior, Gaspar i Baltasar es trobaran amb un gran escenari on hi haurà disposats els seus tres trons reials, gràcies a la feina feta aquestes darreres setmanes pel col·lectiu Joves pel Nadal, voluntaris del poble i els serveis tècnics municipals. Tots els infants de Begues que ho desitgin podran passar per davant de l'escenari per saludar els Reis d'Orient i, tot que no puguin aturar-se a parlar-hi o seure a la seva falda, sí que podran veure'ls de prop. Per fer-ho, s'habilitarà una cua durant la qual caldrà mantenir les distàncies de seguretat i dur posada la mascareta en tot moment. De fet, l'ús obligatori de mascareta és vigent per a totes les persones majors de 6 anys en qualsevol punt de la cavalcada, però especialment a l'entorn d'aquesta recepció que és on es pot acumular més gent.

Un cop finalitzada la recepció, que serà amenitzada per música i pel propi seguici reial, la cavalcada reprendrà el seu recorregut. És previst que això sigui cap a les 19.15 o 19.30h, però aquest horari és aproximat i podrà variar en funció del nombre de persones assistents. Per aquest motiu, des de l'organització es recomana unir-se al canal de Telegram que Joves pel Nadal ha habilitat per a anar informant de l'última hora de la cavalcada, el repartiment de regals i qualsevol incidència que es pugui anar produint. Per fer-ho tan sols cal descarregar-se l'aplicació Telegram i unir-se al canal @cavalcadabegues2022.

Des del passeig de l'Església, els vehicles dels Reis d'Orient seguiran el següent recorregut: carrer Ferran Muñoz, (parada) la Rambla, Joan Baptista Borés, Mary Santpere, Sant Domènec, Gimeno Navarro, Doctor Molins, camí Ral, zona industrial, barri Campamà (parada), Begues Parc (parada a la rotonda d'av. Mediterrània), carretera d'Avinyonet, camí Ral, cal Frare, Joan Maragall (parada), Saragossa, can Pau dels Bous, Barcelona, Santa Eulàlia, Sant Eudald, Lleida, Sant Domènec, Sant Jaume, Joan Baptista Borés, Camí Ral i La Nau.

Lliurament de regals

El lliurament de regals per part dels patges reials també tindrà modificacions enguany, segons informa el col·lectiu organitzador, Joves pel Nadal. Així les coses, enguany es reduiran el nombre de paquets a entregar per llar i es farà en ubicacions agrupades, en punts pròxims a diferents domicilis. Un dels més rellevants, per exemple, serà que el lliurament de regals de la zona centre no es farà al passeig de l'Església, com era habitual, sinó que s'allunyarà uns metres per evitar coincidir amb la recepció i descongestionar aquesta zona. 

Tots aquells detalls els comentaran directament els integrants de Joves pel Nadal a les famílies que, durant aquest dimarts, s'acostin a l'Escorxador a sol·licitar el servei i fer entrega dels paquets.

Les característiques finals dels diferents actes s'han anat perfilant de forma col·legiada entre el col·lectiu organitzador i l'Ajuntament de Begues, en compliment de la normativa vigent i en coordinació amb el comitè local de seguretat i prevenció. L'objectiu no és altre que fer compatible la màgia de la nit de Reis amb la salut de les persones participants i del conjunt del poble, vetllant per no contribuir a incrementar el ritme de propagació de la covid a Begues.

Darrera actualització: 03.01.2022 | 23:41