Un centenar de projectes conformen el Programa d’Actuació Municipal 2019-2023

Divendres, 11 d'octubre de 2019 a les 09:00

El Programa d'Actuació Municipal (PAM) recull els principals reptes a desenvolupar per part del govern municipal durant el present mandat. El pla no és un document tancat, sinó que permet incorporar totes aquelles necessitats que vagin sorgint al llarg del mandat, amb l’objectiu de donar resposta als reptes presents i futurs de Begues.

Amb la voluntat de fixar el full de ruta de l’acció municipal per al present mandat, l’equip de govern de l’Ajuntament de Begues presenta el seu Programa d’Actuació Municipal 2019-2023 (PAM). Aquest document recull les principals actuacions a desenvolupar en aquests quatre anys en els diferents àmbits del govern local.

Es tracta de gairebé un centenar de projectes estructurats en 6 àmbits d’actuació.

Dissenyar el present per projectar-nos al futur

Actuacions en l’àmbit dels equipaments, l’urbanisme, l’habitatge i els serveis a les persones. 25 projectes entre els quals destaquen el nou Centre de Prestació de Serveis per a la Gent Gran, el trasllat de la Línia d’Alta Tensió i la promoció d’habitatge públic. Alguns d’aquests projectes ja van començar a caminar durant el passat mandat, però també n’hi ha d’altres que s’endegaran durant aquest mandat, com el projecte del nou Casal de Joves o diferents projectes de millora a tots els barris del poble.

Begues: territori, paisatge i sostenibilitat

Són els nostres trets d’identitat, i per aquest motiu el PAM inclou més d’una dotzena d’actuacions encaminades a posar en valor el nostre territori. La sostenibilitat i la preservació del nostre entorn natural són eixos del conjunt d’actuacions d’aquest àmbit, que es desenvoluparà de forma transversal. Destaca el projecte ‘A Begues, plàstics zero’ i l’objectiu d’augmentar els nivells de recollida selectiva de residus.

Benestar, acció social i desenvolupament

Les persones al centre d’acció. Polítiques socials, mesures fiscals i actuacions encaminades a tot tipus de col·lectius: infància, joventut, famílies, gent gran,... El desenvolupament econòmic local impregna actuacions com les destinades al foment de l’ocupació i de dinamització local.

Serveis públics a l’alçada de les necessitats

No n’hi ha prou amb la creació d’equipaments o la posada en funcionament de serveis, sinó que cal invertir en el seu manteniment i desenvolupament posterior. Per aquest motiu, el PAM recull una quinzena d’actuacions destinades a millorar els serveis que es presten a la ciutadania, en àmbits com l’habitatge, l’educació, la cultura, la mobilitat o la neteja, entre d’altres.

Un poble amb identitat pròpia

Una quinzena més de projectes s’encaminen a posar en valor algunes de les nostres senyes d’identitat. La Cova de Can Sadurní, el patrimoni arquitectònic local o l’impuls a la creació personal i professional són alguns dels àmbits que es potenciaran amb les actuacions recollides en aquest PAM.

Una administració oberta, transparent i eficient

I, finalment, un fil conductor de tot el programa d’actuació: l’objectiu de seguir  avançant en noves cotes d’eficiència administrativa, de transparència i de co-responsabilitat entre ciutadania i Ajuntament. La posada en marxa del sistema de pressupostos participatius durant aquest mandat n’és un clar exemple, així com d’altres actuacions en matèria de participació i comunicació.

Podeu consultar el PAM complet en aquest enllaç.

Darrera actualització: 11.10.2019 | 08:59