Veïns de Begues Parc visiten la pedrera Les Cubetes

Dimarts, 7 de juny de 2022 a les 09:00

Una delegació de l'associació de veïns de la urbanització, acompanyats del primer tinent d'Alcaldia, Joan Molina, van ser rebuts per alts càrrecs de l'empresa explotadora de la pedrera i van conèixer l'estat actual dels treballs que s'hi desenvolupen.

Representants de l'associació de veïns de Begues Parc, acompanyats del primer tinent d'Alcaldia, Joan Molina, han visitat la pedrera de les Cubetes. La delegació beguetana va ser rebuda per Albert Gómez, director nacional de Material de Cemex a Catalunya (l'empresa explotadora de la pedrera); Francisco José Aragón, gerent de Materials; i Francesc Viñas, cap d'Àrids.

L'objectiu de la visita era el de conèixer de primera mà el desenvolupament dels treballs que s'hi porten a terme. Els veïns de la urbanització (el nucli de Begues més proper a l'explotació) van traslladar als responsables de Cemex el neguit per aspectes com les explosions o els sorolls que provenen de la pedrera.

L'empresa es va mostrar oberta a les demandes i predisposada a escoltar els veïns en una trobada celebrada a instàncies de l'Ajuntament de Begues i que es vol continuar realitzant per mantenir un diàleg permanent entre Cemex, el veïnat de Begues Parc i el consistori.

La pedrera de les Cubetes té una superfície superior al mig milió de metres quadrats i té llicència extractiva fins al 2030. L'explotació es va iniciar el 1961 i el període de màxima activitat van ser els anys 1999-2000, quan s'hi van extreure prop de 800.000 metres cúbics de pedra.

Darrera actualització: 03.06.2022 | 16:33