25N, Dia Mundial contra la Violència envers les Dones (inclosa la masclista)

Divendres, 17 de de desembre de 2021 a les 08:30

Marta Roig - regidora no adscrita

El dia 30 es va celebrar el Ple municipal de novembre i sorprèn que, des de BEC, ER i CUP, no hagin volgut reconèixer la manca de rigor a l’hora de presentar una moció, malgrat haver ofert la possibilitat de poder-la transaccionar,... però s’hi van negar.

No es poden presentar mocions al Ple amb falta de rigor, demanant que es duguin a terme reformes legislatives que ja estan fetes amb la Llei 7/2020 de 22 de desembre, de modificació de la Llei 5/2008 del dret de les dones a erradicar la violència masclista. És justament aquesta llei la que amplia, reforça i actualitza la Llei 5/2008, que inclou també protegir a les dones transgèneres i cisgènere i a les persones no binàries.

És preocupant que des de grups polítics no vulguin reconèixer la seva manca de coneixements en la matèria. Per tant, no voler millorar una moció és una actitud que, amb tots els respectes, denota una manca de responsabilitat política, ja que posen per davant les seves banderes abans de transmetre la realitat i la veritat.

Crec que ja és hora que es deixin de fer mocions políticament correctes i es comenci a treballar amb el rigor i la cura necessaris. Donar a entendre que els homes són maltractadors pel fet de ser homes és un error gravíssim. Evidentment que hi ha homes agressors, però que, avui en dia, els homes hagin de disculpar-se pràcticament per ser homes és un error que pagarem car com a societat. Els homes també són part de la solució.

Als agressors, rebuig total i absolut; defensa de la lluita contra la violència envers les dones, sense cap mena de dubte. Per cert, cal recordar que la violència envers les dones també inclou la violència en l’àmbit de la política, cosa que alguns dels grups que van presentar la moció sembla que no tenen present.

Darrera actualització: 04.01.2022 | 10:02