A Begues, sense respecte, no es pot fer política

Dilluns, 14 de de setembre de 2020 a les 09:00

Esquerra Republicana de Catalunya - Acord Municipal de Begues (ERC)

En el passat ple vam demanar que es retirés el punt que donava llum verda a la contractació d’un/a cap de gabinet d’alcaldia perquè, segons el nostre entendre, és un greu error polític i organitzatiu que tindrà conseqüències econòmiques i funcionals per a l’Ajuntament.

Constatem que l’Ajuntament no hauria de redistribuir les despeses municipals per incorporar aquest lloc de treball directiu perquè té suficients regidors/es polítics a dedicació exclusiva i parcial, a més de la dedicació exclusiva de l’alcaldessa, per a fer front a la gestió del dia dia.

Tot i que Begues té una activitat social, econòmica i cultural elevades, un municipi de només 7.000 habitants no necessita aquesta figura marcadament política que tindria un cost de 44.715,86 € anuals. Malgrat la situació d’excepcionalitat marcada per la pandèmia, aquesta no justifica la creació d’aquest lloc de treball.

Estem convençuts que per a donar un bon servei a la ciutadania beguetana cal millorar els serveis d’atenció directa a la ciutadania amb noves contractacions, per exemple, en l’àmbit dels Serveis Socials, els Serveis Esportius o l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania, entre d’altres.

Actualment, l’Alcaldia ja gaudeix d’una funcionària administrativa a temps complet que fa funcions de secretària d’alcaldia i protocol. I també gaudeix d’un equip de comunicació que dirigeix el servei Alcaldia Oberta, que té un cost de 9.900 € anuals i que està reflectida en el pressupost municipal amb la partida de despeses ordinàries anomenada «Serveis Institucionals».

Per això demanem una rectificació per part de l’alcaldessa, tant en relació amb la creació d’aquest cap de gabinet com en el tracte rebut en els darrers plens, que serveixi de punt d’inflexió en la relació amb la resta de grups polítics i representants de la ciutadania.

Darrera actualització: 13.09.2020 | 21:25