Apujada d’impostos per menys serveis

Dilluns, 16 de novembre de 2020 a les 09:10

CUP Begues (CUP)

A hores d’ara cap persona ignora que ens trobem davant d’una de les pitjors crisis econòmiques i alhora sanitària. El passat 25 d’octubre es decretava un nou estat d’alarma a l’Estat i el toc de queda al Principat. Es vol evitar un nou confinament per a no agreujar l’enfonsament de l’economia.

La principal mesura davant d’un descens del consum és la rebaixa de preus i d’impostos perquè les famílies puguin fer front a les despeses. Però sembla que no ho veu així el Govern municipal de Begues, que en el ple del dia 14 d’octubre va acordar apujar impostos i certes taxes per a l’any vinent, 2021.

Així, l’IBI s’incrementa un 6,25 % (el tipus de gravamen passa del 0,80 % al 0,85 %), i algunes taxes, com la de clavegueram, que s’apuja un 9,5 %, o la d’escombraries, un 7,5 %.

Això farà que moltes famílies de Begues tinguin més dificultats econòmiques.

Amb aquesta apujada d’impostos, el Govern municipal trasllada la seva incapacitat per a controlar la despesa a les famílies, que hauran de pagar més per l’IBI, ja de per si alt després de l’última revisió del cadastre.

La gent gran amb pensions baixes i l’habitatge en propietat pagaran més; les persones que paguen un lloguer el veuran incrementat pel propietari; les parelles joves amb fills que comencen a pagar una hipoteca que ja s’emporta un salari sencer, una despesa més gran.

Aquesta apujada d’impostos no té cap justificació si tenim les instal·lacions culturals tancades i la Festa Major, el correfoc, els gegants, els castellers, la discomòbil, etc. clausurats per la pandèmia.

Des de la CUP de Begues demanem la congelació d’impostos per a l’any 2021, com molts veïns de Begues demanen en una recollida de signatures.

Aquesta forma de fer política s’assembla a aquella dita dels règims totalitaris: PER AL POBLE, PERÒ SENSE EL POBLE.

Darrera actualització: 16.11.2020 | 11:44