Cal un pla de xoc econòmic i social per als comerços de Begues

Dimecres, 6 de maig de 2020 a les 08:55

Esquerra Republicana de Catalunya - Acord Municipal de Begues (ERC)

El grup d’Esquerra Republicana proposem la redacció d’un Pla de Reactivació Econòmica i Social per a fer front als efectes provocats per la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2.

I, especialment, a l’activitat comercial, amb incidència directa en el comerç de proximitat mitjançant l’obertura d’unes línies extraordinàries d’ajuts per a donar suport i liquiditat als establiments del municipi que han patit les conseqüències derivades d’aquesta pandèmia vírica:

- Una primera línia extraordinària d’ajuts a fons perdut que comptaria amb un pressupost total de 25.000 euros (fins a 500 euros per sol·licitant) i de la qual podrien beneficiar-se aquells establiments comercials i empresarials amb seu fiscal a Begues que han hagut de cessar la seva activitat a causa de l’Estat d’Alarma o que han tingut pèrdues econòmiques importants fruit de la crisi del coronavirus.

- Una segona línia consistiria que cada establiment hauria de posar a la venda un talonari virtual per l’import de 20 euros, 10 euros dels quals serien abonats pel client i els 10 euros restants serien aportats per l’Ajuntament, amb un màxim de 400 euros per establiment beneficiari i un màxim d’un talonari per client o unitat familiar en cada establiment. Un cop acabés l’Estat d’Alarma el client tindria 20 euros per a gastar a l’establiment que hauria expedit el talonari.

Per això, per tal d’ajudar a lluitar contra l’atur i els problemes de liquiditat en la petita i mitjana empresa, ara més que mai, cal actuar i prendre decisions valentes a nivell municipal.

I, sobretot, consumim producte de proximitat i comprem als nostres establiments i botigues de Begues.

Ara més que mai, fem-los costat! #JoComproABegues

Darrera actualització: 11.06.2020 | 13:06