Decisions rigoroses, encara que impopulars

Dilluns, 16 de de novembre de 2020 a les 09:30

Junts per Catalunya (JxCAT)

No, rotundament. Les ordenances fiscals que hem proposat per a l’any 2021 no són les que ens hauria agradat fer.

Ens hauria agradat congelar impostos i taxes. És més, hauríem preferit rebaixar-les, però no seria ni responsable, ni honest ni realista.

Els temps actuals són complexos per a tots i totes. I precisament per això, cal dotar l’Ajuntament dels recursos per a fer front als reptes que ens planteja un any molt incert. Durant el 2020, el nostre Ajuntament ha estat al costat de les famílies més vulnerables, dels comerços i sectors afectats per la pandèmia, ampliant ajudes de Serveis Socials, creant bonificacions i ajuts directes al teixit econòmic, adquirint equips de protecció, desinfectant carrers i activant mesures de prevenció per a tothom.

L’any 2021 hem d’estar preparats per a afrontar reptes similars i, alhora, seguir mantenint el nivell i la qualitat dels serveis que prestem a la ciutadania i que aquesta ens reclama a diari.

I la via per a fer-ho és a través dels impostos i les taxes. La majoria dels serveis que presta l’Ajuntament són deficitaris, i és la nostra responsabilitat i obligació revertir aquesta situació. Perquè no hi ha una fiscalitat més justa que aquella que fa que un servei el pagui qui realment l’utilitza. Si no es fa així, el dèficit dels serveis (clavegueram, escombraries, guals, llicències...) s’ha de cobrir amb pressupost municipal; és a dir, de la butxaca de tots i totes, i no realment de qui rep el servei.

Qui governa està obligat a prendre decisions, encara que siguin impopulars, pel bé col·lectiu. Així ho fa la CUP a Berga (apujada de l’IBI de l’11 %), els Comuns a Ripollet (4 %), el PSC a Mataró (6 %), ERC a Amposta i Sant Quirze (6 %) o ERC, el PSC i els Comuns a Figueres (6,5 %), perquè això no va de colors polítics; això va de responsabilitat i rigor.

Darrera actualització: 16.11.2020 | 11:46