Destinem els habitatges de la SAREB a Begues per a habitatge social municipal

Divendres, 4 de març de 2022 a les 08:55

Esquerra Republicana de Catalunya - Acord Municipal de Begues (ERC)

El dret a l’habitatge està recollit a l’article 25 de la Declaració DDHH de 1948, a l’art. 11 del Pacte Internacional dels Drets Econòmics, Socials i Culturals adoptat per l’Assemblea General de les Nacions Unides en vigor des de 1976, i a la Constitució Espanyola de 1977, a l’art. 47, i l’Estatut de Catalunya de 2006, a l’art. 26.

Malgrat tot, vivim en una societat en la qual s’ha normalitzat el fet que milers de famílies no tinguin un habitatge digne i, des de l’esclat de la bombolla immobiliària de 2007, s’ha convertit en un fet quotidià veure casos de famílies desnonades dels seus habitatges per no poder fer front a la hipoteca o el lloguer.

El dret a l’habitatge és un dels més vulnerats en el nostre país i cal donar resposta a una necessitat tan bàsica.

L’any 2012, en el marc dels acords als quals van arribar l’estat Espanyol i la UE per al rescat financer, es va crear la Sociedad de Gestión de Activos Procedentes de la Reestructuración Bancaria (SAREB), que va adquirir els ac- tius tòxics de les entitats financeres amb un capital inicial de 4.800 milions d’euros, dels quals el 45% eren diners públics, més un préstec de la UE de 51.000 milions d’euros.

A l’Àrea Metropolitana hi ha 3.895 habitatges en mans de la SAREB; d’aquests, al Baix Llobregat n’hi ha 946 i a Begues concretament 3.

El Congrés dels Diputats ha convalidat el decret que permet a l’Estat, a través del Fondo de Reestructuración Ordenada Bancaria (FROB), tenir una participació superior al 50% a la SAREB i, per tant, la majoria i el control sobre l’anomenat banc dolent creat després del rescat financer.

Davant d'aquesta oportunitat, l’Ajuntament de Begues no pot mantenir-se estàtic. I RECLAMEM que mostri la voluntat de gestionar la cessió dels 3 habitatges que té la SAREB a Begues i destinar-los a finalitats socials.

Darrera actualització: 02.03.2022 | 11:53