Energia verda, sí. Garantia de serveis, també

Divendres, 16 de d’octubre de 2020 a les 09:00

Junts per Catalunya (JxCAT)

Begues compta amb més de 1.000 habitatges abonats al servei de gas natural. El subministrament es produeix a través d’un únic dipòsit d’emmagatzematge situat a Begues. Amb els anys, l’increment d’abonats al servei ha fet que, a dia d’avui, aquest dipòsit hagi reduït la seva autonomia, especialment en els mesos d’hivern.

Què passaria si es produís una incidència en el transport o en el funcionament del dipòsit, o una nevada tallés la carretera i no pogués pujar el camió? 1.000 cases de Begues correrien el risc de quedar-se sense gas.

Recentment, la companyia Naturgy ha sol·licitat llicència per a instal·lar un segon dipòsit. D’aquesta manera s’augmentarà i garantirà l’autonomia de la xarxa i es reduiran els problemes d’abastiment i l’emissió de C02 a l’atmosfera en baixar la freqüència de camions que pugen a omplir el dipòsit.

Lamentem que determinats sectors polítics del poble carreguin en contra d’aquest avenç, posant en perill el benestar de més de 1.000 llars que a Begues gaudeixen d’un bon servei com és el gas natural.

Més enllà que, legalment, l’Ajuntament no pot denegar una llicència que compleixi amb tota la normativa, considerem que aquesta inversió que faria la companyia és bona per al conjunt del poble, una millora dels serveis actuals que no és incompatible amb seguir impulsant polítiques en favor de la sostenibilitat i les energies renovables, com venim fent des del Govern municipal: seguim invertint i millorant la xarxa de calderes de biomassa més gran de la comarca, oferim bonificacions per a vehicles elèctrics i híbrids, per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques, etc.

Hem de caminar cap a l’energia verda, per descomptat! Però, en paral·lel, hem de seguir garantint que les llars de Begues puguin gaudir d’un bon servei i escalfar-se cada hivern.

Darrera actualització: 16.10.2020 | 09:33