Govern d'aparador a Begues

Divendres, 8 de d’octubre de 2021 a les 08:40

CUP Begues (CUP)

Iniciem el curs polític i el govern de l’Ajuntament de Begues no deixa de delectar-nos amb una política d’aparador -dir molt i fer poc i poc consensuat-, que provoca indignació entre gran part de la població.

Diu ser un govern feminista, però no dedica un pressupost propi i transversal a polítiques contra la violència masclista ni té en compte la veu de l’assemblea feminista perquè no és entitat, tot i que és present en gran part de les accions feministes del municipi.

Diu ser un govern ecologista, però vol canviar les calderes de biomassa del Centre Cívic per calderes de gas natural. I vol ampliar el dipòsit de gas natural de Mas Pasqual, en lloc de promoure alternatives com instal·lacions fotovoltaiques.

Diu estar pel dret a l’habitatge mentre el jovent i el veïnat més vulnerable és expulsat de Begues, inclòs en zona declarada com a ‘mercat d’habitatge tens’, amb lloguers exorbitants i sense propostes reals per oferir lloguers a preu assequible, línia d’ajuts al lloguer i/o avals per facilitar-lo.

Diu estar per la participació i promoció d’entitats, però aquestes no se senten escoltades quant a distribució d’espais, normativa d’utilització o repartiment de subvencions.

Diu ser un govern preocupat per la gent gran, però crea un macrocentre sense concretar com assignarà les places ni si hi haurà prioritat per al veïnat de Begues. Tampoc dona resposta a la petició d’un casal de la gent gran a peu pla per poder accedir-hi lliurement.

Diu apostar pels pressupostos participatius, però només hi dedica 50.000 €, convoca durant l’estiu i estableix criteris de selecció poc clars per triar, pel seu compte, 15 propostes de les 51 presentades.

Diu ser un govern independentista, però no celebra l’1 d’octubre i ha oblidat que el poble decideix i el govern obeeix.

Darrera actualització: 08.10.2021 | 10:58