Habitatge social de lloguer per al jovent i la gent amb pocs recursos

Divendres, 18 de desembre de 2020 a les 08:20

Grup Municipal Socialista de Begues (PSC)

Al ple del novembre vam presentar una moció conjunta amb Cs, instant la Generalitat a complir el compromís que l’habitatge protegit arribi a ser el 15 % del total (ara n’és un 2 %) i demanant a l’Ajuntament, d’una banda, una política d’habitatge social que prioritzi el lloguer i altres formes alternatives sobre la propietat i, de l’altra, que es promogui la declaració de Begues com a zona amb mercat d’habitatge tens, per a poder aplicar la legislació de limitació dels preus de lloguer. La moció va ser rebutjada per JxC i la regidora Marta Roig.

L’accés a l´habitatge, juntament amb l’educació i la sanitat, és un element essencial de la lluita contra les desigualtats. Sense habitatge social no hi ha cap possibilitat que tot el jovent, sense diferències en funció de la família d’origen, i que totes les famílies, sense diferències en funció de la seva riquesa, puguin exercir el dret fonamental a posar en marxa i desenvolupar un projecte de vida autònom.

N’hi ha que tenen prou que puguin fer-ho els seus fills. Nosaltres volem que pugui tothom. Per això les polítiques d’habitatge han de centrar-se sobretot en qui té més dificultats. Volem un model d’habitatge públic basat en un habitatge digne de lloguer, amb preus socials adaptats als nivells de renda i no sotmès a la injustícia de les lleis del mercat, que impedeixen a la gent jove i a les famílies menys afavorides satisfer aquesta necessitat bàsica.

El 2020 ha estat un any dur, que ha posat tothom en situacions desconegudes, inimaginables. La pandèmia ens ha fet patir per la nostra salut i les nostres economies i, més que mai, ha exigit la nostra fraternitat i solidaritat. Amb un record emocionat per a tothom que ens hagi deixat durant aquest any, us desitgem que el Nadal sigui temps de Pau i Llum, i que el 2021 ens permeti tornar a una vida de plena normalitat.

Darrera actualització: 05.03.2021 | 15:43