La cultura, avui més necessària que mai

Divendres, 8 d'abril de 2022 a les 08:35

Begues En Comú - En Comú Guanyem (BEC)

Una societat justa és aquella que permet i promou el desenvolupament de les persones que la integren, a tots els nivells. La cultura ens dona l'oportunitat d'aprendre, de sentir el que senten d'altres, de viure realitats molt allunyades de la nostra, d'experimentar i créixer amb molta més riquesa intel·lectual i emocional.

Un dels nostres objectius claus és aconseguir que el Centre Cívic El Roure i el Teatre El Goula esdevinguin el veritable motor cultural de Begues. Després d'aquests anys de pandèmia i dificultats, per fi podem tornar a programar més activitats, ampliant l'oferta cultural del poble.

El dimecres 20 d'abril, a les 18.00 h, a la sala polivalent del Centre Cívic realitzarem la presentació del llibre No parlaràs mai un bon català, del nostre company i amic Joan Mena. Amb aquest títol recorda la professora que li va llançar, amb menyspreu, aquest vaticini que no s'ha acabat complint. Paraules de l'autor: «Quan he defensat el model lingüístic de l'escola pública de Catalunya al Congrés dels Diputats he notat la mirada rancuniosa de la dreta espanyola perquè el meu perfil desmunta les seves fal·làcies. Soc castellanoparlant i defenso la immersió lingüística. Pretenc desfer la sentència judicial que avantposa els criteris polítics als pedagògics»

El dissabte 7 de maig, a les 19.00 h, al Teatre El Goula portarem l'espectacle Estralls, dirigit per l'Anna Ponces (taquilla inversa). Hi trobarem personatges que ronden enmig d'un conflicte bèl·lic. Estralls, però, no perd en cap moment l'humor; un humor absurd que posa en evidència el disbarat que és qualsevol guerra.

Esteu totes convidades! Desitgem que puguem gaudir amb totes vosaltres d'aquestes i de totes les activitats que vinguin. Perquè un poble amb cultura és un poble millor. Us hi esperem!

Darrera actualització: 06.04.2022 | 12:57