La Festa del Most, el CIPAG - Cova de Can Sadurní, 25 anys del CEB i la plusvàlua

Divendres, 12 de novembre de 2021 a les 08:30

Marta Roig - regidora no adscrita

La Festa del Most va ser un èxit. Podem quasi afirmar que l’activitat cultural del poble ha reprès la normalitat. Si la Mostra d’Entitats ja ens havia deixat entreveure que Begues tornava a ser el que era, la Festa del Most n’ha estat la confirmació definitiva. La població va sortir a celebrar aquesta festa tan nostra amb moltes ganes. L’organització, com sempre, va estar impecable.

El jaciment prehistòric a la cova de Can Sadurní està en plena forma, i la presentació de les darreres troballes fetes pel CIPAG van demostrar que Begues esdevindrà un centre prehistòric de referència, amb trets exclusius a nivell europeu. El CIPAG, amb la col·laboració de l’Ajuntament, està fent una gran feina, i el projecte que es va presentar posarà Begues en una posició privilegiada a nivell cultural i històric al territori.

El diumenge 31, el Centre d’Estudis Beguetans (CEB) va celebrar els seus 25 anys al barri de Cal Viudo, duent a terme tot un seguit de demostracions artístiques però, el que més va cridar l’atenció, va ser el ‘Femer de Formiguers’, com a tècnica recuperada per fer carbó vegetal. El CEB també ha demostrat estar en plena forma i continuaran duent a terme la seva tasca científica i investigadora. D’això no hi ha dubte.

Finalment, la Sentència del Tribunal Constitucional (TC) ha declarat nul el mètode de càlcul de la plusvàlua i, fins que el legislador no aprovi una nova fórmula, els Ajuntaments es veuen afectats respecte de la seva capacitat recaptatòria, ja que el futur immediat serà apujar l’IBI per compensar aquestes pèrdues. Per sort, a Begues ja es va aprovar congelar l’IBI pel 2022, malgrat la inflació que farà que l’IPC es dispari i la vida s’encareixi. És a dir, ara que molts ajuntaments apujaran l’IBI, davant d’un escenari econòmic molt incert i amb una pèrdua d’ingressos important, a Begues això no passarà i ens hem de felicitar.

Darrera actualització: 14.11.2021 | 22:51