La gestió d'un estiu gens fàcil

Dimarts, 20 de setembre de 2022 a les 09:00

Junts per Catalunya (JxCAT)

Tanquem un estiu que es presentava especialment complicat. La previsió d’altes temperatures i l’extrema sequera del país feien augurar el pitjor. Per sort, no ha estat així.

Per sort, i per la bona feina de tantes persones i col·lectius, com bombers, agents rurals, ADF i la resta de serveis d’emergències, que fan una tasca fonamental no només davant d’un incendi, sinó també de forma preventiva durant tot l’any. Des de l’ajuntament seguim donant-los costat, amb recursos econòmics i materials. Però també, sobretot, treballant de forma coordinada per dur a terme els plans de prevenció i les actuacions necessàries en el nostre medi natural. Gràcies també a la responsabilitat individual de tots vosaltres; ha estat clau per evitar el pitjor.

Patíem també per les onades de calor, cada cop més freqüents, en una evidència més de l’emergència climàtica que patim. Hem actuat amb diligència, aplicant els dictàmens del Pla Alfa, però també prenent decisions pròpies per garantir la seguretat de l’entorn i de les persones, tancant accessos al medi o obrint les portes de la piscina i de refugis climàtics per garantir el benestar dels més vulnerables.

Ha tocat treballar fort, també, per tenir a punt els projectes que s’havien d’iniciar o acabar al setembre: les obres de Torres Vilaró, del centre de calor de biomassa o dels nous punts de càrrega de vehicles elèctrics.

I, per si no fos poc tot allò planificat, ha calgut actuar davant d’imprevistos, com la inquietud que va generar la forta explosió a la pedrera a principis d’agost. Tota la nostra contundència en exigir explicacions a la Generalitat i garantir més mesures de control.

Un estiu de molta feina que demostra que, per a la bona gestió del dia a dia, és fonamental un equip que treballi des de l’experiència, el rigor i la voluntat de servei públic.

Darrera actualització: 20.09.2022 | 12:29