Mereixem una gestió millor del pressupost municipal!

Divendres, 6 de maig de 2022 a les 08:55

Esquerra Republicana de Catalunya - Acord Municipal de Begues (ERC)

A mitjans d'abril es va celebrar un ple extraordinari (encara no entenem la urgència i s'hauria pogut fer amb un ple ordinari) per aprovar un seguit de despeses i inversions pel poble, aprofitant el romanent d'ingressos estalviats que encara no s'ha destinat a cap finalitat, poc més de tres milions euros, al voltant d'1/3 del pressupost anual del 2022!

Aquesta modificació pressupostària s'ha aprovat d'esquenes i sense l'acord de la resta de grups municipals que no formem part del govern de l'Ajuntament de Begues. I s'ha dedicat un 35% del pressupost a despesa ordinària, més d'un milió euros, tot contravenint el que es recomana en l'àmbit tècnic: "aquest estalvi municipal no és recomanable utilitzar-lo per finançar despesa ordinària que es repeteixi de cara als exercicis següents, ja que s'estaria comprometent els pressupostos futurs".

I perquè passa tot això? Doncs té una explicació molt clara: les pròximes eleccions el maig del 2023!

Primer pas: fulminar els estalvis municipals i que es visualitzi tot plegat durant els sis mesos abans de les eleccions.

Segon pas: aprovar-ho en un ple extraordinari (on no es parla de res més) per tal de monopolitzar l'impacte comunicatiu.

Tercer pas: menystenir els grups de l'oposició i barrejar despeses amb les quals tots els partits hi estem d'acord, amb altres despeses de caràcter electoralista de l'equip de govern, i així provocar la nostra manca de suport a la proposta.

I per últim, fer ús de populisme polític de JUNTS Begues per publicar fal·làcies com que els partits de l'oposició estem en contra d'inversions que poden ser molt bones per l'interès del poble com instal·lacions fotovoltaiques o millores al pati de l'escola pública. Constatem, doncs, que en el govern local hi ha una veritable professionalitat en electoralisme i populisme!

Darrera actualització: 05.05.2022 | 11:58