Nou any, noves ordenances, nou pressupost i les mateixes mancances

Divendres, 4 de de febrer de 2022 a les 08:50

Grup Municipal Socialista de Begues (PSC)

Els temes centrals del ple de desembre eren les ordenances fiscals i el pressupost. Pel que fa a les ordenances ens vam abstenir. Sobretot perquè el sistema de debat i votació fa inútil qualsevol esforç de l’oposició. Però ens alegrem de la congelació de l’IBI, que ja vam demanar pel 2021.

El pressupost és el document principal d’un Ajuntament. Són moltes pàgines plenes de números, on es recull el destí dels diners que gestiona el govern i es veu què farà l’Ajuntament durant l’any. Hem tingut quatre dies per estudiar-lo. Des del 2019 demanem conèixer el pressupost amb temps per analitzar-lo a fons. Però JxCat no vol, com tampoc ofereix negociar-lo ni permet presentar-hi esmenes.

Hi hem votat en contra. Primer, perquè no mostra cap model de poble. És un pressupost de gestió, el podria haver fet perfectament el personal tècnic de l’Ajuntament sense cap intervenció política. Per això fem eleccions municipals? Segur que no. Però, aquest és un pressupost sense polítiques per a Begues. Segon, perquè manca claredat en moltes partides, que són confuses i dificulten el control i el seguiment de la despesa que ha de fer l’oposició.

Tercer, i principal, per les baixes dotacions per fomentar el comerç, atreure activitat econòmica i aprofitar el nostre patrimoni cultural i natural. Cap ajut a l’emprenedoria, cap atracció d’activitat productiva, cap promoció de turisme de proximitat, cultural i de natura, font de riquesa i benestar a Begues. El mateix passa amb les polítiques sectorials: joventut, dona, exclusió, pobresa, addiccions, etc., tenen assignats fons clarament insuficients per a poder fer res significatiu. En resum, és un pressupost sense empenta, sense il·lusió i sense projecte.

Com a tot any que comença, hi ha coses noves. Però, com sempre a Begues, les mancances són les mateixes.

Darrera actualització: 01.02.2022 | 13:02