Per una bona pista forestal Begues-Torrelletes-Torrelles

Dilluns, 15 de juny de 2020 a les 08:55

Esquerra Republicana de Catalunya - Acord Municipal de Begues (ERC)

Des de la societat civil han sorgit moviments i peticions per a convertir i també per a NO convertir la pista forestal de Begues a Torrelles en una carretera, tots amb arguments totalment legítims.

Tanmateix, després de ponderar la preservació del patrimoni natural de la zona amb les necessitats dels conductors de construir una carretera per a fer més còmoda la mobilitat a través de la variant de Torrelletes ―que, segons estudis de la Diputació de Barcelona (DIBA), podria arribar a costar més de 2 milions d’euros―, Esquerra Republicana Begues entenem que preval la preservació del medi ambient, evitant l’augment del trànsit, la qual cosa faria incrementar contaminació, soroll i molèsties al veïnat torrellenc així com a la zona escolar de Can Coll.

Fins abans de ser tancat, hi havia particulars i professionals que utilitzaven aquest camí veïnal, amb una intensitat mitjana diària aproximada de 660 vehicles. Part d’aquests usuaris de la pista forestal demanen que hi hagi una carretera, tant per motius de seguretat vial com per evitar desgastar els vehicles. No obstant això, és més que probable que això incentivi el creixement del nombre de motos, cotxes, furgonetes i camionets de menys de 3.500 kg per la zona, quan actualment no tenen la necessitat imperiosa d’utilitzar-la.

Per això, creiem fermament que cal alinear-se i cooperar entre totes les institucions implicades, ambdós ajuntaments i la DIBA, per tal que es treballi, colze a colze, per a mantenir en bon estat i sense cap risc la pista forestal actual. Cal facilitar-hi la circulació a les persones que no tenen més remei que utilitzar-la i, al mateix temps, preservar el medi ambient, el patrimoni agrícola, la seguretat  de la zona i el clima de pau i tranquil·litat del veïnat de Torrelletes.

Darrera actualització: 15.06.2020 | 10:54