Serveis socials bàsics

Els Serveis Socials municipals s’adrecen a la ciutadania que es troba amb alguna necessitat social o en situacions de vulnerabilitat i dependència. Ofereixen informació, orientació i assessorament sobre la situació individual i familiar que expressa la persona que acudeix al servei; diagnostiquen la situació social i elaboren un pla de treball per promoure millores en la situació familiar i social de l’usuari o la usuària i gestionen sobre recursos i prestacions disponibles.

La missió dels Serveis Socials municipals és promoure, organitzar i gestionar el procés de prestació dels serveis socials adreçats a la ciutadania per tal de poder atendre i donar resposta a les necessitats socials de les persones, promovent la qualitat de vida de la ciutadania, els recursos i l’apoderament personal. S’ofereixen un conjunt d’actuacions que tenen per objectiu contribuir a una millor qualitat de vida, promoció de les persones els grups i les famílies i prevenció de situacions que poden esdevenir itineraris de risc o exclusió social.

Els àmbits i segments d’actuacions són molt diversos: habitatge, salut, infància, joventut, gent gran, dependències, problemes laborals o dificultats econòmiques, entre d’altres.

El Self Suficient Matrix (SSM-CAT) és l’eina de cribratge que facilita als professionals dels serveis socials municipals a identificar a les persones en situació de necessitat social complexa, amb el mateixos criteris. Permet orientar el diagnòstic social i facilitar el seguiment dels casos.

Quin cost té:

L'accés al servei és gratuït.

Qui pot sol·licitar-ho:

Tota aquella persona empadronada a Begues i que compleixi amb els requisits concrets que pugui determinar l'accés al servei concret que se sol·liciti.

Oficina de Serveis Socials

Carrer Àngel Guimerà, 15 (accés per pati posterior Cal Pere Vell) - 08859 Begues - Barcelona
Telèfon: 936 392 171
Adreça electrònica: begues.ssocials@begues.cat
Horari:  
Dilluns, dimarts, dijous i divendres, de 9 a 14h. Dimecres a la tarda, de 15 a 19h (cal cita prèvia).
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 28.03.2022 | 15:55