Serveis socials bàsics

Els Serveis Socials municipals s’adrecen a la ciutadania que es troba amb alguna necessitat social o en situacions de vulnerabilitat i dependència. Ofereixen informació, orientació i assessorament sobre la situació individual i familiar que expressa la persona que acudeix al servei; diagnostiquen la situació social i elaboren un pla de treball per promoure millores en la situació familiar i social de l’usuari o la usuària i gestionen sobre recursos i prestacions disponibles.

La missió dels Serveis Socials municipals és promoure, organitzar i gestionar el procés de prestació dels serveis socials adreçats a la ciutadania per tal de poder atendre i donar resposta a les necessitats socials de les persones, promovent la qualitat de vida de la ciutadania, els recursos i l’apoderament personal. S’ofereixen un conjunt d’actuacions que tenen per objectiu contribuir a una millor qualitat de vida, promoció de les persones els grups i les famílies i prevenció de situacions que poden esdevenir itineraris de risc o exclusió social.

Els àmbits i segments d’actuacions són molt diversos: habitatge, salut, infància, joventut, gent gran, dependències, problemes laborals o dificultats econòmiques, entre d’altres.

El Self Suficient Matrix (SSM-CAT) és l’eina de cribratge que facilita als professionals dels serveis socials municipals a identificar a les persones en situació de necessitat social complexa, amb el mateixos criteris. Permet orientar el diagnòstic social i facilitar el seguiment dels casos.

Quin cost té:

L'accés al servei és gratuït.

Qui pot sol·licitar-ho:

Tota aquella persona empadronada a Begues i que compleixi amb els requisits concrets que pugui determinar l'accés al servei concret que se sol·liciti.

Oficina de Serveis Socials

Carrer Major, 14 - 08859 Begues - Barcelona
Telèfon: 936 392 171
Adreça electrònica: begues@begues.cat
Horari:  
Dilluns, dimarts, dijous i divendres, de 9 a 14h. Dimecres a la tarda, de 15 a 19h (cal cita prèvia).
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 28.03.2022 | 15:55