4. Instal·lacions

Zona de provisió i estellat:

El principal combustible de biomassa usat a Begues és l'estella. El procés d'estellat es realitza en uns terrenys d'uns 6.800 metres quadrats situats prop del barri de Mas Ferrer. Dues empreses locals han creat una UTE mitjançant la qual a l'estiu compren la fusta a particulars de Begues, talen, netegen el bosc i traslladen els troncs fins a la zona de provisió, on queden emmagatzemats durant sis mesos tot esperant que s'assequessin per generar l'estella. El procés d'estellat el realitza un camió ploma equipat amb un braç hidràulic que carrega els troncs a la màquina de trinxar i aquesta els converteix en estella.

Calderes:

Les estelles es distribueixen en tres sitges que alimenten tres centres de calor per abastir d'aigua calenta i calefacció diversos equipaments municipals. Aquests centres de calor s'ubiquen a:

  • L'Escola Sant Cristòfor, el qual dona servei al mateix centre, a la Llar d'Infants El Guinyol, al Centre de Prestació de Serveis a la Gent Gran i a l'edifici 'El Cactus' (antic ambulatori).
  • El Centre Cívic El Roure, que dona servei al mateix equipament, a la Biblioteca La Ginesta, a l'Escorxador i a les oficines de la Policia Local.
  • La Piscina Municipal, que abasteix a la mateixa instal·lació esportiva, el Pavelló Jaume Viñas Pi i els vestidors nous i antics de la Zona Esportiva Municipal.

Està previst que se'n construeixi un quart a la parcel·la de l'edifici annex a l'Ajuntament de Begues i que abastirà tant a l'Ajuntament com a l'edifici annex, però també a Cal Pere Vell, al Petit Casal i a la Nau.

Darrera actualització: 17.05.2022 | 15:30