4. Instal·lacions

Zona de provisió i estellat:

El principal combustible de biomassa usat a Begues és l'estella. El procés d'estellat es realitza en uns terrenys d'uns 6.800 metres quadrats situats prop del barri de Mas Ferrer. Dues empreses locals han creat una UTE mitjançant la qual a l'estiu compren la fusta a particulars de Begues, talen, netegen el bosc i traslladen els troncs fins a la zona de provisió, on queden emmagatzemats durant sis mesos tot esperant que s'assequessin per generar l'estella. El procés d'estellat el realitza un camió ploma equipat amb un braç hidràulic que carrega els troncs a la màquina de trinxar i aquesta els converteix en estella.

Centres de calor:

Les estelles es distribueixen en les diferents sitges que alimenten els centres de calor que abasteixen d'aigua calenta i calefacció els diversos equipaments municipals. Aquests centres de calor s'ubiquen a:

  • L'Escola Sant Cristòfor, el qual dona servei al mateix centre, a la Llar d'Infants El Guinyol, a l'edifici 'El Cactus' (antic ambulatori) i al Centre de serveis i residència assistida de Begues.
  • El Centre Cívic El Roure, que dona servei al mateix equipament, a la Biblioteca La Ginesta, a l'Escorxador i a les oficines de la Policia Local.
  • La Piscina Municipal, que abasteix a la mateixa instal·lació esportiva, el Pavelló Jaume Viñas Pi i els vestidors nous i antics de la Zona Esportiva Municipal.
  • Ajuntament de Begues (en construcció), per donar servei al propi edifici consistorial, al seu edifici annex de serveis, a Cal Pere Vell, al Petit Casal i a La Nau.

Darrera actualització: 21.10.2022 | 18:22