2017 Manifest Diada Nacional de Catalunya

Manifest de la Diada Nacional de Catalunya de 2017, llegit per l'alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, durant l'acte institucional celebrat a la plaça de l'Ajuntament.

MANIFEST 11 DE SETEMBRE DE 2017

Amb l’arribada de l’11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, tenim l’ocasió de recordar qui som i d’on venim el poble català.

Lluny queda aquell fatídic 1714 on tot i caure derrotats militarment per l’exèrcit de Felip V, sempre hem mantingut vius els nostres ideals de llibertat.

La nostra convicció ha arribat fins als nostres dies, i no és altra que construir un camí nou i lliure, respectant els drets dels ciutadans i basat en la democràcia.

Sempre hem celebrat aquesta data com ho farem avui: des del respecte, amb orgull i amb esperança.

Catalunya viu un dels moments històrics més importants.

En els últims anys la majoria dels veïns i veïnes dels nostres pobles i ciutats hem expressat, de manera serena, tranquil·la i pacífica, la voluntat de fer un pas endavant com a societat i país.

Des del món local sempre hem estat al costat de la ciutadania, en qualsevol de les seves demandes i al costat de la democràcia.

Així, els alcaldes i alcaldesses i els regidors i regidores dels pobles, viles i ciutats de Catalunya escoltem i copsem la demanda de la societat catalana. En multitud d’ocasions, hem destacat que som la primera porta d’atenció dels nostres ciutadans. Som els que oferim els serveis bàsics, cuidem els nostres municipis, netegem els nostres carrers i vials, atenem socialment els nostres veïns i veïnes i procurem, dia rere dia, millorar l’assistència que donem.

Aquesta voluntat de servei públic fins a l’últim extrem, ens ha portat a escoltar les demandes nacionals d’una àmplia majoria i a donar-li veu allà on ha estat necessari:

1.- En la defensa dels nostres càrrecs electes assetjats per l’estat.

2.- En el suport a les institucions municipalistes i civils que defensen el dret a decidir.

3.- O posant-nos del costat del procés, que tindrà un dels seus punts culminants aquest proper 1 d’octubre, davant la convocatòria del referèndum d’autodeterminació.

Sempre, com a electes locals, ens hem posat al servei del poble.

I és que aquest referèndum té a veure en com volem construir aquest país, però també té a veure amb els valors democràtics i humans que exhibeix i practica el poble de Catalunya quan l’ocasió ho demana, com ha estat en els terribles atemptats del passat 17 d’agost a Barcelona i Cambrils, demostrant que tenim un país cohesionat i articulat a l’entorn d’uns valors democràtics molt intensos, amb una fortalesa interior per plantar cara als qui volen arruïnar el nostre model de vida i als qui volen canviar la manera com hem decidit construir-nos com a poble.

Som un país de gent ben avinguda, compromesa en la diversitat, oberta i pacífica i amb valors que ens fan especialment sòlids com a comunitat humana.

I sabíem que aquest no seria un camí fàcil quan el vam començar a recórrer.

I el temps i les institucions que representen l’estat espanyol ens estan donant la raó. Aquest sempre ha intentat presentar els governs locals com a problemes i no com a solucions.

Avui es criminalitza l’actuació del nostre govern, del nostre parlament i dels nostres ajuntaments per treballar amb la voluntat de donar veu de manera pacífica i democràtica als catalans i catalanes.

És més: es pressiona als nostres treballadors públics i s’esforcen en provar d’atemorir a la ciutadania davant del que passarà tant l’1 d’octubre, com l’endemà d’aquell dia.

Tot i això, la societat catalana no ha deixat de mantenir la seva actitud positiva, cívica i compromesa per buscar un millor futur polític i social i lamenta la manca de resposta i la repressió de qualsevol intent de Catalunya d’expressar-se democràticament.

Des del consistori de Begues us volem dir a tots els beguetans i beguetanes que mai tingueu por de manifestar el que penseu si ho feu, com ho farem, des del respecte pels principis democràtics.

No existeix llei ni norma que estigui per sobre d’aquests principis.

Durant molts anys, potser massa, hem celebrat l’11 de setembre recordant una derrota. No tinc cap dubte que d’aquí a uns anys mirarem enrere les diades d’aquests anys, diades com la d’avui, i ho farem amb un sentiment ben diferent.

Desitjo que passeu una bona diada i que entre tots continuem fent de Catalunya un país d’oportunitats, de pau, de convivència i de democràcia.

Per tal que així sigui us vull convidar a prendre part de les mobilitzacions com la d’avui, que un cop més ens animen com a societat a dir clarament a Espanya i a la resta del món que el referèndum és democràcia.

Els ulls del món ens miren.

El futur del nostre país també es decideix aquí i ara.

La constància és la nostra virtut, la perseverança la nostra força!   

Visca Catalunya!

 

Darrera actualització: 23.11.2022 | 23:22