2022 Manifest Diada Nacional de Catalunya

Manifest de la Diada Nacional de Catalunya de 2022, llegit per l'alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, durant l'acte institucional celebrat a la plaça de l'Ajuntament.

MANIFEST 11 DE SETEMBRE DE 2022

Bon dia a tots i totes i moltes gràcies per la vostra assistència. Avui ens tornem a trobar per a commemorar la Diada Nacional de Catalunya, una data carregada de significat per a tots els catalans i catalanes. Per una banda, perquè ve a recordar-nos qui som com a poble, d’on venim, què ens caracteritza... Ens recorda que tenim una llengua pròpia, una cultura rica, que som una societat diversa i tolerant, que som un poble que s’estima el treball tant com el gaudi, solidari i orgullós. Crec que no és poc el que celebrem quan celebrem tot això i molt més del que som les persones que vivim cada dia en aquest país.

Però la Diada és també, especialment al llarg dels darrers anys, un moment assenyalat per a mirar endavant: a qui volem ser i al país que volem construir. Aviat farà cinc anys que els catalans i les catalanes vam expressar el nostre desig i la nostra voluntat l’1 d’octubre. Han estat cinc anys socialment, políticament, econòmicament i, fins i tot sanitàriament, excepcionals. Però cap de les situacions sobrevingudes que han passat en aquest temps ha esborrat la realitat exposada lliurement a través de les urnes. Ni tan sols la repressió patida. És per això que avui, i cada dia, ens hem de recordar a nosaltres mateixos i mateixes que som un poble amb una voluntat clara de poder decidir qui volem ser.

Soc plenament conscient que no ha estat ni és senzill. Però el nostre és un poble tossut. Ha estat la capacitat de la nostra ciutadania la que ens ha empès als seus representants, la que ens ha portat diada rere diada a continuar fent camí. Vull aprofitar aquesta jornada per a recordar-vos com n’és d’important que ens continuem manifestant lliurament i dient la nostra. Feu sentir la vostra veu.

Els darrers anys han estat especialment complexos en molts sentits. Ens hem trobat amb tot de situacions excepcionals com poden ser una nova guerra a Europa que ha vingut acompanyada d’una crisi econòmica i energètica o, fins i tot, una pandèmia. Però cap d’aquests problemes, per urgents que hagin estat, poden ser una excusa per a oblidar com ens sentim i, sobretot, qui som.

Us desitjo una gran diada. Mirem endavant, amb la mirada ferma.

Visca Catalunya!

Darrera actualització: 18.09.2023 | 12:49