A Begues, sense respecte, no es pot fer política

Dilluns, 14 de setembre de 2020 a les 09:00

Grup Municipal Socialista de Begues (PSC)

En el ple del juliol ens vam oposar a la proposta del Govern local de contractar un cap de gabinet amb un cost d’uns 45.000 euros/any.

Aquesta figura no respon a necessitats de Begues o de l’Ajuntament, sinó del partit del Govern. La memòria de funcions generals i específiques diu que acompanyarà l’alcaldessa, gestionarà l’agenda política de l’alcaldessa i planificarà i organitzarà actes públics, reunions i entrevistes de l’alcaldessa, amb especial atenció als temes d’imatge i protocol.

També parla de coordinar la gestió administrativa del personal de l’Alcaldia (hi ha una funcionària a càrrec), del seguiment pressupostari (ho fa personal funcionari), d’enllaçar la branca política amb la branca administrativa (és feina de la secretària) i d’assistir a reunions i coordinar les regidories. Regidores i regidors electes, coordinats per una persona contractada!

La contractació es basa en les conseqüències de la COVID-19. Al Baix hi ha una dotzena de municipis amb menys de 15.000 habitants; cap d’ells té cap de gabinet, i tots pateixen conseqüències de la COVID-19 semblants a les nostres.

Si cal un o una cap de gabinet és perquè l’alcaldessa no pot dedicar a Begues l’atenció deguda: té massa compromisos fora d’aquí; Begues li queda petit. Per això no n’hi ha prou amb quatre tinents o tinentes d’alcaldia, cal una mena d’«alcaldessa bis». Però si Begues li queda petit, que faci un pas al costat i deixi el lloc a algú que només vulgui fer un Begues per a tothom.

La nostra posició es va rebre amb els ja habituals improperis, al·lusions personals i desconsideracions, que van fer que tota l’oposició marxés del ple com a protesta. Sense respecte no es pot fer política. I per això esperem un canvi d’actitud en el Govern i que es cancel·li aquest projecte innecessari, injustificat i desenraonat.

Darrera actualització: 13.09.2020 | 21:26