Al·legacions a les Ordenances Fiscals 2023. Desitjos fiscals per a un nou any!

Divendres, 16 de desembre de 2022 a les 08:35

Begues En Comú - En Comú Guanyem (BEC)

Acabem el 2022 parlant del futur fiscal que volem per a Begues. Les ordenances fiscals són les normes que aprova l'Ajuntament per regular els tributs municipals: impostos, taxes, preus públics, etc, que la ciutadania i empresariat del municipi aporta en forma d'impostos. És important deixar clar el seu funcionament econòmic, ja que és il·legal ingressar més diners que els gastats en cadascun dels serveis municipals. La Llei exigeix l'equivalència entre el benefici que reporta el servei o l'activitat i el pagament que s'efectua per aquest.

A Begues els serveis municipals més rellevants estan quasi coberts al 100%, com el clavegueram: 97,68%, i les escombraries: 99,51%. No és voluntat de l'equip de govern congelar-les, tal com diuen, sinó que estan obligats a no incrementar-les.

Volem compartir algunes valoracions:

  1. Creiem que no és admissible que cobrin 64 € per demanar un informe d'una actuació policial, per exemple: per un desnonament o accident de trànsit.
  2. Demanem que es tingui en compte realitzar el cobrament de l'IBI de manera més equitativa al llarg de l'any, un cobrament cada trimestre.
  3. Que es facilitin més fórmules per regular excepcions fiscals tant a taxes com a IBI per a comerços i indústries locals.
  4. Que acceptin estudiar més bonificacions a totes les taxes i impostos, per tal que totes les persones puguin gaudir de tots els serveis públics independentment dels seus ingressos.
  5. Finalment, i com ja fa temps que insistim, és urgent aplicar a Begues una tarifació social (impostos progressius) a tots als serveis municipals. Permetria una regulació molt més justa i social.

Podreu trobar les nostres al·legacions completes al nostre web.

#AixòVaDeBegues #AmbTuBeguesSuma

Els nostres millors desitjos pel 2023!

Darrera actualització: 20.01.2023 | 14:59