Ànims i reflexions. Covid-19: A quina realitat volem tornar?

Dimecres, 6 de maig de 2020 a les 08:35

Begues En Comú - En Comú Guanyem (BEC)

Volem traslladar el nostre condol a totes les persones que heu perdut gent estimada en aquestes setmanes complicades i encoratjar tothom a resistir.

Com més aviat millor, desitgem tornar a la «realitat» que teníem. Sí, volem tornar, però hi ha algun «però». La realitat que teníem ha dificultat una òptima gestió d’aquesta crisi. El sistema sanitari no està preparat per a assumir-la; les desigualtats socials existents han fet que la COVID-19 afectés més directament els col·lectius amb menys recursos, i s’ha posat en evidència, novament, una necessitat de revisió del nostre sistema productiu per tal que vagi de la mà amb la natura, que ens permet la vida. Nosaltres som natura!

També sabem que no totes les famílies que estem tancades a casa disposem dels recursos necessaris per a seguir una formació en línia. I aquesta necessitat de continuar essent «productives», en comptes de centrar-nos a cuidar-nos.

Hi ha moltes qüestions que es poden analitzar des d’aquesta perspectiva.

En definitiva, ens sembla del tot evident que cal obrir espais de reflexió i actuació (aprenent també dels que ja existeixen) per tal, no només d’estar preparats per a possibles noves crisis com aquesta, sinó per a enfortir tot allò que ens ha portat a aquesta crisi social.

Calen decisions polítiques valentes i pensades per a crear una societat igualitària. Com a éssers socials que som, necessitem la societat per a tenir una vida digna; si ens oblidem d’aquesta, prioritzant interessos econòmics individuals, les conseqüències són nefastes.

Cap ésser humà ha de poder tenir més possibilitats de sobreviure al coronavirus pel simple fet de tenir més diners. 

Feta la reflexió, aquí estem disponibles i seguirem aportant el nostre granet de sorra en la construcció de noves realitats més justes.

En Comú ho aconseguirem!

Seguim!

Darrera actualització: 11.06.2020 | 13:10