Aturem l'emergència residencial!

Divendres, 16 de juliol de 2021 a les 08:40

CUP Begues (CUP)

Com bé sabem, el dret a l’habitatge és un dret fonamental. Però en realitat patim una emergència residencial que, fins i tot en plena pandèmia, ha provocat que durant el primer trimestre del 2021 a Catalunya 2437 famílies van  ser expulsades de les seves cases. I aquesta xifra creixerà exponencialment quan el 9 d’agost finalitzi la moratòria actual que està postposant molts dels desnonaments.

Una realitat que es tradueix en un jovent sense possibilitat d’emancipar-se; una classe treballadora que inverteix al voltant del 40% del seu salari en el pagament del lloguer i un nombre creixent de pensionistes i persones grans llançades al carrer o a habitacles en condicions indignes.

A banda, el Govern del PSOE-Podemos amenaza amb impugnar la Llei 11/2020 de Regulació de preus a Catalunya i arrabassar-li a la societat catalana un dels pocs marcs legals que protegeixen el dret a l’habitatge.

Davant d’aquesta situació, el Sindicat de llogateres, que va néixer fa quatre anys a Barcelona, intenta situar la seva lluita a diferents poblacions del Baix Llobregat i concretament a Begues.

Al nostre municipi, la mitjana del preu del lloguer és de 900€, equivalent al salari mínim interprofessional, amb el greuge que Serveis socials no atén aquest problema, tret en casos d'extrema vulnerabilitat.

El Sindicat de llogateres ofereix assessoria col.lectiva, defensa els nostres drets i es reconegut com a part en la mediació de conflictes entre arrendadors i arrendataris. (guiaregulació.sindicatdellogateres.org)

És necessària una ampliació pressupostària per a habitatge social i polítiques socials d’habitatge fins a arribar a la mitjana europea de parc públic. Cal establir una regulació de lloguers a preus adequats als salaris de la població en cada zona del territori.

Defensem els nostres drets!

Darrera actualització: 16.07.2021 | 17:02