Begues necessita un pla d’accessibilitat dels carrers: segurs i per a tothom

Divendres, 12 de novembre de 2021 a les 08:55

Esquerra Republicana de Catalunya - Acord Municipal de Begues (ERC)

Quan es parla d’accessibilitat sovint es tendeix a pensar en actuacions destinades a la població que té algun tipus de diversitat funcional que li dificulta la mobilitat, com per exemple les persones amb cadira de rodes, les persones invidents...

Tot i que les actuacions d’accessibilitat serveixen per a millorar molt la mobilitat d’aquests col·lectius, cal recordar que al llarg de la nostra vida, tothom pot tenir alguna dificultat de mobilitat puntual o prolongada. Per exemple, les persones grans, les persones que porten maletes o carrets de la compra, les persones que porten cotxets per infants, les persones que tenen alguna lesió, etc.

Per tant les millores d’accessibilitat representen una millora important de qualitat de vida en benefici de tota la població. I per aquest motiu hem reclamat al Ple Municipal que es faci un Pla d’accessibilitat als carrers de Begues com actuació prioritària per a l’Ajuntament; ja que hem pogut constatar que hi ha diversos carrers del municipi que no compleixen els criteris essencials de la Llei 13/2014, de 30 d’octubre, d’accessibilitat que té com a objectiu bàsic acabar amb les barreres que dificulten la mobilitat a la via pública, edificis públics, comunicacions i els transports, i així garantir la necessària igualtat d’oportunitats per a totes les persones per accedir als béns i serveis.

Per això hem proposat que, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, s’elabori i s’aprovi un Pla d’Accessibilitat a la via pública de Begues que tingui per objectiu bàsic inventariar i identificar les barreres que dificulten la mobilitat a la via pública, edificis públics, comunicacions i el transport, així com pressupostar-ne l’eliminació i marcar un pla d’etapes per a la seva execució.

Volem que Begues sigui un poble accessible per a tothom!

Darrera actualització: 14.11.2021 | 22:50