#Begues Població per la Defensa Dels Drets Civils

Dilluns, 16 de novembre de 2020 a les 09:00

Marta Roig - regidora no adscrita

Des de la Regidoria de #DretsCivils, traslladem un missatge positiu i encoratjador per la feina que s’està fent, perquè la pandèmia no ens aturarà.

S’ha engegat el #NouPlaIgualtat. Aquest nou pla serà una millora substancial de l’anterior, i servirà per a posar Begues com a municipi de referència a tot el Baix Llobregat. I per això, l’Ajuntament s’acostarà a la gent per escoltar a tothom. Seran trobades mensuals als diferents barris del poble. Es farà una primera ronda de contactes i posteriorment una segona, de la qual ja s’extrauran conclusions i representants de barri i altres entitats, que seran ciutadans no vinculats a moviments polítics, per tal d’acabar constituint la #ComissióIgualtatDeBegues, que treballarà per transposar les conclusions en matèria d’igualtat a totes les polítiques municipals.

Actualitzarem el Protocol de Violència de Gènere, que és del 2012 (revisat el 2018) però en cal una redacció actualitzada. Les víctimes es sentiran acompanyades. Els operadors intervinents ens coordinarem per garantir un servei de qualitat.

#Begues ja és membre de la Comissió de Violència del Consell Comarcal. Hem participat a la reunió que es va fer el 9/10/2020.

El 16/10/20 ens vam reunir amb la consellera comarcal de Baix Llobregat per fer-hi un intercanvi d’impressions i propostes de coordinació.

#Begues també és membre actiu de la Taula Comarcal LGTBI del Consell Comarcal; ens vam reunir el 21/10/2020.

Hem participat al II Congrés Internacional per a l’Erradicació de les Violències Masclistes, els dies 26, 27 i 28 / 10 / 2020, organitzat per l’Institut Català de les Dones.

El Ple Municipal de Begues ha aprovat l’adhesió al Pla Comarcal LGTBI 2020-2024.

La propera cita important és el #25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de les Violències envers les Dones, i des de l’Ajuntament us n’anirem informant puntualment.

Darrera actualització: 12.11.2020 | 08:11