Caga tió i porta'ns un bon pressupost!

Divendres, 15 de desembre de 2023 a les 08:40

CUP Begues (CUP)

S'acosta Nadal i torna a ser temps de pensar en el pressupost municipal de l’any vinent. Amb aquest escrit volem fer una reflexió sobre en què s’inverteixen els diners dels impostos que paguem tots i totes les beguetanes.

Fa anys que cada nou alcalde o alcaldessa deixa la seva petjada amb una gran obra: la variant, el centre cívic i la biblioteca... La següent serà la desviació de les línies elèctriques i no sabem què més endavant. I sempre pensant en el benefici de les veïnes i veïns, però de totes?

Aquests són macroprojectes, però n’hi ha de més modestos, finançats o cofinançats pel nostre ajuntament que quan te’ls mires fan pensar si realment els diners s’inverteixen de la millor manera possible. Com a exemple d’actualitat, el “nyap” del carril bici a la recta dels plàtans o les obres inacabables del Camí Ral. O d’altres, com el rocòdrom-bolet que sempre està sol.

Des que la CUP va entrar a l’Ajuntament, hem demanat que el pressupost municipal fos participatiu, i amb això no ens referim a decidir què es fa amb una partida de 50.000 € que s’inverteixen en projectes de proposta ciutadana. Demanem que les inversions importants se sotmetin al vot popular de la ciutadania.

I no és res que no es pugui fer. Hi ha exemples de participació ciutadana per decidir una inversió d’1.500.000 € del pressupost a Mataró o com es vol fer l’arranjament d’un carrer a Manresa.

Per tant, ara que ben segur l’equip de govern està elaborant el nou pressupost, és moment de dir que hi ha altres maneres de fer i que sovint, pensant en comunitat, s’aconsegueixen millors projectes i més satisfacció per a tothom.

I pensant en l’any vinent, us desitgem bones festes de Nadal i bona entrada al 2024!

Darrera actualització: 13.12.2023 | 13:51