Cal un municipalisme ecologista i independentista

Dimarts, 20 de setembre de 2022 a les 08:40

CUP Begues (CUP)

Queden enrere els dies d'aquest estiu amb les onades de calor, els incendis forestals, les restriccions d'aigua, les tempestes de finals d'agost i la pitjor sequera en Europa dels últims cinc-cents anys.

La crisi climàtica és un fet i fem tard com a societat per evitar-la, perquè els governs continuen defensant els interessos de companyies energètiques o turístiques per sobre dels interessos de la majoria social. Per aquesta raó insisteixen a ampliar l'aeroport del Prat, celebrar els JJOO d'hivern del Pirineu o mantenir l'elevat nombre de creuers al port de Barcelona.

Davant aquesta situació, cada cop més científics, economistes i catedràtics apunten el decreixement com l'única solució per minvar l'impacte en la nostra vida, reduint el consum mundial, com la producció i la distribució de béns. Les polítiques ecologistes haurien de condicionar qualsevol decisió adoptada des de les institucions si volem avançar-nos als efectes devastadors del canvi climàtic.

Alhora, la lluita per la independència del nostre país continua. Malgrat els discursos de la passada Diada, a la pràctica, els partits del govern de Catalunya renuncien a enfortir el moviment independentista per arribar a un nou embat amb l'Estat, com demostra la taula de "diàleg" o l'acceptació del castellà a les escoles com a idioma "curricular". Queda lluny la normalització del català a l'ensenyament i a la societat.

La llibertat de Catalunya només l'assolirem amb una àmplia mobilització social sostinguda en el temps que obligui l'Estat espanyol a convocar un nou referèndum d'independència o a negociar les condicions perquè Catalunya esdevingui una REPÚBLICA independent.

Per enfortir les polítiques que posin al centre la vida i el país cal una CUP forta i rellevant, per això necessitem la teva participació

Darrera actualització: 20.09.2022 | 12:31