Coses que costen una mica d'entendre

Divendres, 15 de desembre de 2023 a les 08:55

Grup Municipal Socialista de Begues (PSC)

Tothom sap que un dels temes clau de Begues és la línia d’alta tensió que ens travessa d’oest a est, passant a diversos trams (Begues Parc, Santa Eulàlia, Bon Solei) per zones habitades i molt a prop de les cases. Durant molts anys se n’ha parlat i debatut. Ara tenim aprovat i en marxa un projecte que el PSC ha recolzat i que va ser aprovat definitivament al ple municipal durant l’anterior mandat. Aquest projecte, repetim, aprovat definitivament al ple fa temps, té un cost estimat de 3,4 milions d'euros, i hi ha dotació pressupostària per cobrir-lo totalment, com es recull a l’informe tècnic corresponent.

Fa poc l’Ajuntament va ser informat que podia rebre una subvenció de l’Institut Català de l’Energia (ICAEN) per import d’1.013.000 €, és a dir, aproximadament el 30% del cost estimat del projecte. L’únic requisit per aconseguir-lo era que el ple municipal acordés de sol·licitar-lo. Tal com ho llegiu: l’única condició per alliberar un milió d’euros de diners de tothom era un acord del ple demanant l’ajut a l’ICAEN.

Es va convocar un ple extraordinari amb aquest objectiu, i va arribar la sorpresa. Els grups d’ERC, BEC i CUP van dedicar grans esforços a defensar que es tirés enrere el projecte, torno a repetir, que està aprovat definitivament fa molt de temps i en execució. Però no n'hi havia prou: els mateixos grups, davant l’evidència que era impossible aquest objectiu, van votar en contra de demanar la subvenció.

Hi ha una majoria sòlida i l’ajut s’ha demanat i es rebrà. Així disposarem d’un milió d’euros, ara consignats per a la línia d’alta tensió, que es podran destinar a altres fins. Què es pot fer amb un milió d’euros? Moltes coses! I es faran. Però, a alguns els resultarà difícil explicar per què van rebutjar aquesta possibilitat. En tot cas, fer-ho no és cosa meva.

 

Darrera actualització: 13.12.2023 | 13:59